ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Στους 41 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία με κίτρινη προειδοποίηση

Θα τεθεί σε ισχύ από τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

newsroom must

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, το Τμήμα Μετεωρολογίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Εποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή, ενώ η θερμή αέρια μάζα υποχωρεί την Τετάρτη.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό, το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά το πρωί μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά το απόγευμα μέτριοι και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη αλλά το απόγευμα στα προσήνεμα παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, και γύρω στους 33 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά, κυρίως στα παράλια, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τα απογεύματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες πολύ πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά ή και σε περιοχές του εσωτερικού. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τρίτη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή στη θερμοκρασία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X