ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Στους 35 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση τουλάχιστον τριάντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από την κατάρρευση γέφυρας στην Γένοβα, ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι πολλοί είναι οι σοβαρά τραυματίες.

Δεκατρείς είναι τραυματίες, εκ των οποίων οι οκτώ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τις Πολιτική Προστασία της Ιταλίας. Ο διευθυντής της εταιρείας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, δήλωσε ότι είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για τα αίτια της κατάρρευσης. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπήρχαν κατασκευαστικά προβλήματα και είχαν διενερηθεί οι απαιτούμενοι έλεγχοι. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να θεωρηθεί επικίνδυνη η γέφυρα, ήταν αδύνατο να προβλεφθεί η τραγωδία, πρόσθεσε.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Δεκατρείς είναι τραυματίες, εκ των οποίων οι οκτώ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τις Πολιτική Προστασία της Ιταλίας.

Στους 22 ανεβάζει υπουργός της ιταλικής της κυβέρνησης τον αριθμό των νεκρών από την κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα, η οποία σημειώθηκε στις 11:30 π.μ. (ώρας Iταλίας) κατά τη διάρκεια μίας ξαφνικής και σφοδρής καταιγίδας. Από την κατάρρευση άγνωστος έως τώρα αριθμός αυτοκινήτων έπεσε στο κενό από ύψος 80 μέτρων.

Η πυροσβέστης Αμάλια Τεντέσι ανέφερε στην τηλεόραση της RAI, ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που κατέπεσαν είναι περίπου 20.  Η ίδια ανέφερε ότι δύο άνθρωποι ανεσύρθησαν  ζωντανοί στην (βιομηχανική) περιοχή κάτω από τη γέφυρα  και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24, μετέδωσε ότι το τμήμα της γέφυρας Morandi που κατέρρευσε φθάνει περίπου τα 200 μέτρα, ενώ πυροσβέστες δήλωσαν στο Associated Press ότι ανησυχούν για την περίπτωση εκρήξεων στις παροχές φυσικού αερίου που διατρέχουν την περιοχή κάτω από τη γέφυρα.

Σε βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, ένας άνδρας ακούγεται να λέει «Ω Θεέ μου, ω θεέ μου», ενώ άλλες εικόνες εμφάνιζαν ένα φορτηγό πράσινου χρώματος να έχει σταματήσει μόλις λίγα μέτρα πριν από το σημείο όπου η γέφυρα κατακρημνίστηκε.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών έκανε λόγο σε ιταλικά μέσα για «δεκάδες νεκρούς», όπως αναμεταδίδει το  Reuters, ενώ και τα τοπικά μέσα επιβεβαιώνουν ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που έχουν εμπλακεί είναι 20.
 
Μιλώντας στο Sky Italia άλλος μάρτυρας έκανε λόγο για «σκηνικό αποκάλυψης» πιστοποιώντας ότι είδε  οκτώ ή εννιά οχήματα να πέφτουν στο κενό.
 
Για μία «τεράστια τραγωδία» έκανε λόγο ο Ιταλός υπουργός μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ανέφερε ότι επί τόπου επιχειρεί δύναμη 200 πυροσβεστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι και μπορεί να υπάρχουν θύματα.

«Μια τεράστια τραγωδία» μοιάζει να είναι η κατάρρευση της οδογέφυρας, δήλωσε ο Iταλός υπουργός Μεταφορών.

Οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο του τραγικού συμβάντος.

Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια με τους οδηγούς τους, σύμφωνα με την Rai. Στην περιοχή υπάρχουν και σπίτια, που μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η γέφυρα χτίσθηκε το 1965 και αιτία της κατάρρευσης μπορεί να είναι και η ισχυρή νεροποντή που έπληξε την περιοχή.

«Μια τεράστια τραγωδία» μοιάζει να είναι η κατάρρευση της οδογέφυρας, δήλωσε ο Iταλός υπουργός Μεταφορών.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση