ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Στέλλα Στυλιανού: Η σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΦΩΤΙΟΥ

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του TVOΝΕ μάς αποκαλύπτει πόσο την επηρεάζουν τα νούμερα τηλεθέασης, μας μιλά για την επιθυμία της για ένα παιδί και το πώς έχασε τη δουλειά της λόγω σεξουαλικών υπονοούμενων.

Καθημερινά, σε παρακολουθούμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TVOΝΕ. Φαντάζομαι το άγχος και η ευθύνη είναι πλέον κομμάτι της ρουτίνας σου. 

Είναι μεγάλη ευθύνη και μεγάλο το άγχος, όντως. Όμως, καθώς η δημοσιογραφική ομάδα του TVOΝΕ είναι πολύ δυνατή και αποτελείται από άριστους δημοσιογράφους, διευθυντή ειδήσεων, αρχισυντάκτες, σκηνοθέτες και τεχνικό προσωπικό, αισθάνομαι μεγάλη ασφάλεια χωρίς αυτό να δηλώνει σε καμία περίπτωση εφησυχασμό.

Ένιωσες ικανοποιημένη όταν η διεύθυνση του σταθμού σού εμπιστεύτηκε το δελτίο μετά την αποχώρηση του Λουκά Φουρλά;
Αισθάνομαι καλά.

Πόσο σε ενδιαφέρουν τα νούμερα τηλεθέασης; Τα παρακολουθείς;
Με ενδιαφέρουν, αλλά δεν με καθορίζουν. Εννοώ ότι δεν θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις ξυπνήσω, ούτε θα τα κοιτάξω κάθε μέρα. Υπάρχουν μέρες που πραγματικά ξεχνώ το κομμάτι αυτό. Δεν θέλω η διάθεσή μου και η απόδοσή μου να εξαρτάται από αυτά. Έχει τύχει να χαμογελάσω με ικανοποίηση βλέποντάς τα, αλλά βεβαίως και να προβληματιστώ.

Θεωρείς ότι υπάρχουν καλές παρουσιάστριες στην Κύπρο; Έχεις κάποια Κύπρια παρουσιάστρια ως πρότυπο;
Υπάρχουν πολύ καλές παρουσιάστριες στην Κύπρο. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ ονομαστικά, δεν το θεωρώ σωστό, άλλωστε.

Θυμάσαι κάποια στιγμή αμηχανίας κατά τη διάρκεια του δελτίου;
Έχουν γίνει πολλά. Τώρα κάτι που μπορώ να θυμηθώ, είναι συγκεκριμένα όταν μπήκαμε στο στούντιο λίγο πριν το δελτίο, όπως γίνεται συνήθως, ετοιμαζόμαστε και με το που ξεκινάει το δελτίο ακούσαμε όλοι νιαουρίσματα. Παγώσαμε, αφενός επειδή δεν ξέραμε αν ακούγεται αυτό στον αέρα και, αφετέρου, διότι έπρεπε να βρούμε από πού ακούγεται το συγκεκριμένο νιαούρισμα. Στην πορεία αντιληφθήκαμε ότι μέσα στο στούντιο βρισκόταν κρυμμένο και φοβισμένο ένα γατάκι (δίπλα από το στούντιο υπάρχει έξοδος κινδύνου και ενδεχομένως μπήκε από εκεί). Όπως αντιλαμβάνεσαι, ακολούθησαν γέλια και ακραία σενάρια για το τι θα γινόταν αν έμπαινε ξαφνικά μπροστά από τις κάμερες και άλλα πολλά. Στο τέλος, ευτυχώς, βρέθηκε το γατάκι και προσεκτικά βγήκε από το στούντιο.

Οι γυναίκες έχουν τη θέση που τους αξίζει στο χώρο των μίντια;
Αν παρατηρήσεις εσύ ως τηλεθεατής, θα δεις ότι οι περισσότερες εκπομπές έχουν στο τιμόνι γυναίκες, κάτι που σημαίνει ότι οι γυναίκες, αφενός δουλεύουν πολύ και αντέχουν πολλά και, αφετέρου, απευθύνονται στο μεγαλύτερο μερίδιο των τηλεθεατών, που είναι, εξάλλου, οι γυναίκες. Τώρα, εξίσου σημαντικές θέσεις, κατέχουν οι γυναίκες και «πίσω απ’τα φώτα». Παρόλ’ αυτά υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν για να απολαμβάνουν οι γυναίκες στον χώρο αυτό ίση μεταχείριση με τους άντρες, όπως για παράδειγμα σε θέσεις λήψης αποφάσεων, μισθολογικές απολαβές κτλ. Τις προάλλες, για παράδειγμα, στη Μεγάλη Βρετανία, μια πολύ έμπειρη αρχισυντάκτρια στο BBC παραιτήθηκε, επειδή δεν άντεξε τη μισθολογική ανισότητα σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους της. Συνεπώς, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει γενικότερα στον χώρο των μίντια και χρειάζονται αγώνες για να αλλάξει.

Με αφορμή τις δεκάδες αποκαλύψεις στο Hollywood, έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από άνθρωπο του χώρου;
Καταρχάς, πιστεύω ότι αυτό το φαινόμενο συναντάται σε πολλούς εργασιακούς χώρους και όχι μόνο στον χώρο του κινηματογράφου ή των μίντια. Όταν, λοιπόν, δούλευα στην Αθήνα, ο αρχισυντάκτης του Μέσου στο οποίο δούλευα, χυδαιολογώντας έριχνε «ξεκάθαρες» σπόντες σε μένα και σε μια συνάδελφό μου, με σεξουαλικά υπονοούμενα για την τηλεοπτική μας συνέχεια. Αυτό κράτησε καμιά εβδομάδα και κάθε μέρα που έμπαινα στο τρένο της επιστροφής προς το σπίτι μου έκλαιγα. Δεν μίλαγα σε κανέναν, ώσπου μια μέρα δεν άντεξα, μίλησα στην συγκάτοικο και τον κολλητό μου και την επόμενη μέρα πήγα με τσαμπουκά στο γραφείο του αρχισυντάκτη, είπα ότι είχα να πω και, φυσικά, έχασα την δουλειά μου. Έτσι, για την ιστορία θα σου πω ότι ένιωσα τόσο καλά που υπερασπίστηκα τον εαυτό μου, που δεν το μετάνιωσα στιγμή που έχασα τη δουλειά μου. Η συνάδελφός μου πήρε εκπομπή σε μεγάλο κανάλι, ενώ τώρα δεν βρίσκεται στην τηλεόραση.

Είσαι παθιασμένη με τη δουλειά σου;
Φυσικά! Νιώθω ευλογημένη που κάνω μια δουλειά που μου αρέσει και με κάνει να παθιάζομαι κάθε μέρα.

Πάντως, σπάνια βλέπουμε μία εστεμμένη να βρίσκεται στο τιμόνι ενός κεντρικού δελτίου ειδήσεων…

Δεν μου αρέσουν οι τίτλοι- ποτέ δεν μου άρεσαν- αλλά θα σου πω ότι είμαι άνθρωπος που τις μάχες που επιλέγω να δώσω θέλω να τις κερδίζω, όπως συνέβη πριν από 15 χρόνια στον διαγωνισμό. Προηγήθηκε η επιτυχία μου στις πανελλήνιες εξετάσεις όταν πέρασα στην πρώτη μου επιλογή, στο τμήμα αγγλικής φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη συνέχεια, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με Λίαν Καλώς, και συνέχισα σε σχολή δημοσιογραφίας όπου συγκέντρωσα άριστη βαθμολογία. Κατόπιν, απέκτησα μεταπτυχιακό στον κλάδο της διοίκησης επιχειρήσεων το 2015, ενόσω δούλευα.

Θεωρείς ότι η ομορφιά παίζει ρόλο στο γυαλί;
Παίζει όσο «ρόλο» επιλέγει να της δώσει ο καθένας.

Αναμφίβολα, διαθέτεις μία εντυπωσιακή εικόνα. Ποιο μυστικό ομορφιάς θα μοιραζόσουν με μία γυναίκα;
Σε ευχαριστώ! Δεν έχω αλήθεια μυστικά, επειδή συνήθως εγώ ρωτάω τις φίλες μου για μυστικά ομορφιάς. Το μόνο -ίσως ασυνήθιστο- που κάνω είναι να βάζω αμυγδαλέλαιο 2 φορές την εβδομάδα στο πρόσωπο μου.

Σου στερεί χρόνο απ’ την προσωπική σου ζωή το δελτίο και η προετοιμασία του;
Τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μου τον διαθέτω στη δουλειά, αλλά φαντάζομαι τις απαιτήσεις της δικής μου δουλειάς τις συναντά ο περισσότερος κόσμος, ίσως όμως σε διαφορετικό ωράριο. Παρόλ’ αυτά δεν παραπονιέμαι.

Μιλώντας για προσωπική ζωή, πώς σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο; Ερωτευμένη;
Έχω ως μότο μου «τα εν οικω μη εν δήμω» (γέλια).

Αλήθεια, πώς είσαι όταν ο έρωτας μπαίνει στη ζωή σου;
Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου…

Σκέφτεσαι τον γάμο;

Δεν κάνω πλάνα… Αν προκύψει, όμως, καλώς να ορίσει.

Πρόταση γάμου έχεις δεχτεί;
Όχι…

Τη μητρότητα την έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου;
Και στο μπροστά μη σου πω (γέλια). Δεν είναι κάτι που με αγχώνει, όμως. Ξέρω ότι θα συμβεί όταν οι συνθήκες το ευνοούν.

Θυμάσαι το πιο άσχημο δημοσίευμα που γράφτηκε για σένα;
Στον σταυρό που σου κάνω δεν διαβάζω τίποτα. Παλαιότερα υπηρχαν «οι καλοθελητές» που μου μετέφεραν τα όσα «ωραία» γράφονταν. Από ένα σημείο και μετά απαγόρευσα στους δικούς μου και να διαβάζουν και να μου μεταφέρουν το οτιδήποτε. Δεν βρίσκω λόγο να αναλώνομαι στις «σκέψεις», τις κακεντρέχειες και τις κακοήθειες κανενός. Ό,τι θέλουν ας γράφουν, εγώ ξέρω την αλήθεια μου.

Παίρνεις τηλέφωνο όταν κυκλοφορεί κάτι που σε προσβάλλει;
Στα 8 χρόνια που κάνω τηλεόραση πήρα δύο φόρες. Τη μια φορά μάλιστα πριν από χρόνια -τότε που ήμουν εντελώς ανυποψίαστη για το πώς λειτουργεί το σύστημα- για να αναφέρω στο συγκεκριμένο άτομο το πόσο αναληθές είναι αυτό που έγραψε, και όχι για να τον σταματήσω από το «βγάζει χολή» εναντίον μου. Και άλλη μια φορά, τότε ήταν και που επιβεβαιώθηκα για τα κίνητρα κάποιων ανθρώπων. Πάει, όμως, πολύς καιρός από τότε!

Έχεις φοβίες;
Έχω… (γέλια).

Θα μπορούσες κάλλιστα να ήσουν τραγουδίστρια αν κρίνουμε και από την παλιότερη συμμετοχή σου στο «Dansing For You». Θα ήθελες κάποια στιγμή στο μέλλον να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι;
Αγαπώ τη μουσική! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνω τραγουδίστρια…

Τι μουσική ακούς;

Σύγχρονη ελληνική και ξένη, τρελαίνομαι με τις διασκευές. Μου αρέσει, επίσης, πολύ η funky soul.

Πώς χαλαρώνεις όταν υπάρχει χρόνος;
Λατρεύω τις σειρές και τις ταινίες, οπότε αφιερώνω πολύ χρόνο σε αυτές. Κάνω διάφορες αποδράσεις με φίλους και την οικογένειά μου και ταξίδια, όποτε μπορώ.

Πώς βλέπεις τον εαυτό σου στο μέλλον;
Χαμογελαστό, πλήρη και με πολλή αγάπη γύρω…

Όνειρα κάνεις;
Ναι, και δεν θα σταματήσω ποτέ. Αν δεν ονειρεύομαι, δεν ζω!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:ΝΤΕΜΗΣ ΣΙΡΑΝΙΔΗΣ

FASHION EDITOR:ΠΑΝΤΕΛΙΤΣΑ ΠΑΝΤΕΛΗ

ΜΑΚΙΓΙΑΖ:ΜΑΡΙΑ ΚΛΕΙΤΟΥ

ΜΑΛΛΙΑ:JOHN PAPHITES

ΒΟΗΘΟΣ STYLING: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟ BALCONY ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS