ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Στέλλα Κυριακίδου: Το βασιλικό μέλος που συνάντησε

Τι είπε ο Πρίγκιπας της Ουαλίας σχετικά με τις παγκόσμιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της αντιμικροβιακής αντοχής (AMR).

Ριάνα Στυλιανού

To Λονδίνο επισκέφτηκε την Πέμπτη 16 Μάιου, η κ. Στέλλα Κυριακίδου, Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο συνέδριο «Ο κόσμος ενωμένος για την επίλυση της κρίσης της αντιμικροβιακής αντοχής» (The World Together Solving the Antibiotic Emergency), το οποίο διοργανώνεται από την Βρετανική Κυβέρνηση και τη Βρετανική Βασιλική Ακαδημία.

Το εν λόγω συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, έδωσαν το παρών τους πολλοί υψηλοί προσκεκλημένοι και εμπειρογνώμονες, ανάμεσα σε αυτούς και ο Πρίγκιπας William, είχε ως στόχο να εστιάσει στις παγκόσμιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της αντιμικροβιακής αντοχής (AMR) και τη δημιουργία ισχυρότερων συστημάτων υγείας, την επισιτιστική ασφάλεια και την κλιματική αλλαγή.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας προειδοποίησε ότι χρειάζεται «επείγουσα» δράση για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια απειλή των υπερμικροβίων, ώστε να προστατευτούν οι μελλοντικές γενιές.

Επίσης απηύθυνε κάλεσμα σε εμπειρογνώμονες και υπουργούς της κυβέρνησης που συγκεντρώθηκαν στο συνέδριο, προτρέποντάς τους να δράσουν για το καλό όλων μας.

«Η αντοχή στα αντιμικροβιακά (AMR) απειλεί την υγεία μας, το περιβάλλον μας, τα προς το ζην μας και το μέλλον μας», είπε συγκεκριμένα ο Πρίγκιπας.

«Είναι αδιάκριτη - επηρεάζει όλες τις χώρες και όλα τα επίπεδα εισοδήματος ... Κάνει τις λοιμώξεις πιο δύσκολες στη θεραπεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών και καθιστώντας τις ιατρικές διαδικασίες και θεραπείες πολύ πιο επικίνδυνες.» πρόσθεσε.

Σχετική ανάρτηση για το σεμινάριο, έκανε η Επίτροπος κ. Στέλλα Κυριακίδου στον προσωπικό της λογαριασμό του Ιnstagram, όπου μοιράστηκε με τους ακολούθους τις δυο φωτογραφίες, μια με την ίδια και μια με τον Πρίγκιπα William στο βήμα.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει Stella Kyriakides, Commissioner f Food Safety, European Commissi THE ROYAL SOCIETY HM Government ዳ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει THE ROYAI

Στη λεζάντα της carousel ανάρτησης, εξέφρασε το πόσο μεγάλη τιμή και εκτίμηση νιώθει που ήταν κομμάτι αυτού του συνέδριου. «Είναι μεγάλη μου τιμή που θα συμμετάσχω στο HRH Prince William @KensingtonRoyal και στο @UKAMREnvoy στο Λονδίνο, όπου θα συζητηθούν θέματα περί έκτακτης ανάγκης αντιβιοτικών. Η μικροβιακή αντοχή μπορεί να γίνει μια μεγάλη κρίση υγείας.» έγραψε συγκεκριμένα η κ. Κυριακίδου.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση