ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Στα δικαστήρια η Greta Thunberg εναντίον της σουηδικής κυβέρνησης

Κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια και μόλυνση του περιβάλλοντος

Ζωή Τουτουντζίδου

Η γνωστή ακτιβίστρια Greta Thunberg μαζί με άλλους 636 νέους από την Σουηδία με σύμμαχο τους την οργάνωση Aurora προσέφυγαν στα δικαστήρια ενάντια στο σουηδικό κράτος κατηγορώντας το για κλιματική αδράνεια και μόλυνση του περιβάλλοντος.

Η κίνηση τους αυτή είχε συμβολικό χαρακτήρα, ως αποτέλεσμα διαφόρων διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες στην Σουηδία. Η οργάνωση προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να «πείσει» την κυβέρνηση να σταματήσει την ρύπανση του περιβάλλοντος και να αναθεωρήσει τους σχετικά «άτονους» όπως τους χαρακτηρίζει περιβαλλοντολογικούς της στόχους

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται αρκετές παρόμοιες δράσεις από διάφορες οργανώσεις παγκόσμια που στόχο έχουν την εξάλειψη της κλιματικής ρύπανσης, σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και το Βέλγιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την σουηδική μετεωρολογική υπηρεσία η μέση θερμοκρασία στη χώρα έχει αυξηθεί σχεδόν δύο βαθμούς Κελσίου από τα τέλη του 1800, δύο φορές πιο γρήγορα από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Η χιονόπτωση διαρκεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες λιγότερο ενώ παρατηρήθηκε και αύξηση της βροχόπτωσης, γεγονότα που φανερώνουν το τεράστιο περιβαλλοντολογικό πρόβλημα της χώρας.

Σε ανάρτηση της στο Twitter η Thunberg σχολίασε «Η σημερινή ημέρα του Black Friday είναι η τέλεια ευκαιρία για να μηνύσουμε την σουηδική Κυβέρνηση για κλιματική αδράνεια και μόλυνση του περιβάλλοντος».

Δημοσιεύοντας αργότερα μια φωτογραφία από πορεία της οργάνωσης Aurora στους δρόμους της πρωτεύουσας λίγο πριν φτάσουν στα δικαστήρια.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση