ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Σκοπεύεις να κάνεις ταξίδι αεροπορικώς; Μάθε τα δικαιώματα σου

Δέσποινα Άσπρου

Είναι καλοκαίρι και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι μας αρέσει πολύ! Δεν πιστεύουμε να αναρωτιέσαι το γιατί, αλλά σε περίπτωση που το κάνεις, θα σου απαντήσουμε αμέσως! Λατρεύουμε το καλοκαίρι επειδή μπορούμε να φοράμε ότι θέλουμε με κατά συνέπεια να είμαστε στιλάτες χωρίς πολλά-πολλά, επειδή μπορούμε να κάνουμε ηλιοθεραπεία με τις ώρες και να αποκτήσουμε αυτό το πολυπόθητο σοκολατένιο χρώμα, γιατί μπορούμε να πιούμε όσα cocktails θέλουμε. . . και επειδή εκτός από αυτά και άλλα πολλά, ετοιμαζόμαστε να πάμε διακοπές!

Αν λοιπόν νιώθεις και εσύ όπως εμάς, σίγουρα θα ετοιμάζεσαι με την σειρά σου να κάνεις κάποιο ταξίδι. . . και το πιθανότερο αεροπορικώς! Γνωρίζεις όμως τα δικαιώματά σου; Γιατί σε ρωτάμε; Επειδή όπως μάλλον ήδη έχεις στο μυαλό σου οι ματαιώσεις και οι καθυστερήσεις πτήσεων δεν είναι σπάνιο φαινόμενο αλλά κάτι που μπορεί να συμβεί και σε εσένα, οπότε επιβάλλεται να ξέρεις τα δικαιώματά σου και τι μπορείς να διεκδικήσεις.

Δείτε παρακάτω τα δικαιώματα των επιβατών αεροπλάνων, όπως κατοχυρώνονται από την υφιστάμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

 

Τι γίνεται όταν η πτήση σας ματαιωθεί; 

Σε περιπτώσεις ματαίωσης της πτήσης σας, η αεροπορική εταιρεία οφείλει να σας εξασφαλίσει: επιλογή επιστροφής του αντίτιμου του εισιτηρίου (με δωρεάν πτήση προς το αρχικό σημείο αναχώρησης όπου αυτό ισχύει) ή εναλλακτική δυνατότητα μεταφοράς στον τελικό προορισμό, γεύματα και αναψυκτικά, μεταφορά και διαμονή σε ξενοδοχείο.

 

Τι συμβαίνει όταν η πτήση σας έχει καθυστέρηση;

Όταν η αεροπορική εταιρεία προβλέπει καθυστέρηση της πτήσης σας δύο ή περισσότερων ωρών, οφείλει να σας παρέχει γεύματα και αναψυκτικά, μεταφορά και κατάλυμα σε ξενοδοχείο (αν η πτήση αναχωρεί την επόμενη ημέρα) ενώ αν η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη των 5 ωρών, η αεροπορική εταιρεία έχει την υποχρέωση να σας προσφέρει επιστροφή του πλήρους αντίτιμου του εισιτηρίου.  

 

Τι γίνεται εάν οι αποσκευές σας έχουν χαθεί ή υποστούν ζημιές;

Σε περίπτωση καταστροφής, απώλειας, φθοράς ή καθυστέρησης των αποσκευών σας,  με υπαιτιότητα του αερομεταφορέα, έχετε δικαίωμα αποζημίωσης.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS