ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Σήμερα είναι Cyber Monday και να όσα πρέπει να προσέξεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την σημερινή μέρα

Δέσποινα Άσπρου

Μπορεί η Black Friday να αποτελεί παρελθόν, ωστόσο η Cyber Monday είναι εδώ και υπόσχεται εξίσου σημαντικές προσφορές και ευκαιρίες αγορών.

Ποιος είναι όμως ο ορισμός της σημερινής ημέρας ή καλύτερα της πρώτης Δευτέρας μετά την Black Friday και το Σαββατοκύριακο του Thanksgiving;  Η Cyber MondayCyber Monday ξεκίνησε από τις  Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως και η Μαύρη Παρασκευή - με αρκετά όμως χρόνια διαφορά. Πιο συγκεκριμένα, πρωτοξεκίνησε το 2005 ως μια προσπάθεια των έμπορων που ήθελαν να αναζωπυρώσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο, την εποχή που οι πλείστοι άνθρωποι δεν είχαν εμπιστοσύνη στις online αγορές και προτιμούσαν να επισκέπτονται φυσικά καταστήματα για κάθε αγορά. Η ενέργεια αυτή έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και γρήγορα, μετατράπηκε σε μια από τις μεγαλύτερες ημέρες για τις online αγορές. Σε μικρό χρονικό διάστημα ξεπέρασε τα γεωγραφικά όρια της Αμερικής και επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρουν αρκετά δημοσιεύματα, οι πωλήσεις στη Cyber Monday στις ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια ανήλθαν σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 166.3 εκατομμύρια. Στην Κύπρο, αρκετά καταστήματα έχουν υιοθετήσει προσφορές για χάρη της ημέρας και σε πολλές περιπτώσεις, όπως και στην  Black Friday, δεν θα διαρκέσουν μόνο μια μέρα.

Με αφορμή την ημέρα, ας δούμε 4 πράγματα που πρέπει να προσέξουμε πριν κάνουμε σήμερα κα΄ποια αγορά.

  • Κάνε σωστή επιλογή καταστημάτων: Προτιμήστε μια μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ή ένα κατάστημα από το οποίο κάνετε συχνά αγορές και γνωρίζετε τις τιμές που είχαν προηγουμένως.
  • Καλό είναι πριν από οποιαδήποτε αγορά να διαβάσεις προσεκτικά τους όρους χρήσης κτλ.
  • Δώσε έμφαση στις λεπτομέρειες του προϊόντος και της συναλλαγής που πρόκειται να κάνεις όπως η τιμή, η εγγύηση, το κόστος μεταφοράς, η διαθεσιμότητα και ο χρόνος παράδοσης. 
  • Πρέπει να είσαι ρεαλιστικός για το τι θα αγοράσεις. Αν δεν χρειάζεσαι το τελευταίο μοντέλο μιας συσκευής, είναι καλό να κατευθυνθείς σε ένα λίγο πιο παλιό και να λάβεις υπόψη την έκπτωση που έχει το κάθε καταναλωτικό αγαθό.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS