ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Σφοδροί άνεμοι μέχρι και 8 μποφόρ θα επηρεάσουν το νησί

Κίτρινη προειδοποίηση από το Τμήμα Μετεωρολογίας

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για την Τετάρτη (10/11).

Όπως αναφέρεται, πολύ ισχυροί έως σφοδροί άνεμοι, βόρειοι έως βορειοανατολικοί, έντασης 6-7 μποφόρ αναμένεται να επηρεάσουν τις προσήνεμες περιοχές στο ανατολικό μισό του νησιού.

Παροδικά, τοπικά, οι ριπές του ανέμου δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ στις 09:00 το πρωί, μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα αέρα αναμένεται να επηρεάσει σήμερα την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βόρειοι, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ για να καταστούν σύντομα βόρειοι ως βορειοανατολικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί 6 με 7 μποφόρ ενώ τοπικά οι ριπές του ανέμου θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Μέχρι το απόγευμα αναμένεται σταδιακή εξασθένιση του ανέμου. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά ταραγμένη και παροδικά στα βόρεια και τα ανατολικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αρχικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 μποφόρ για να καταστούν αργότερα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά στα αρχικά στα νότια, τα βόρεια και τα ανατολικά, θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X