ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις και στον κυπριακό αθλητισμό: Η αποκάλυψη της Άντρης Ελευθερίου που παραγκωνίστηκε

Όσα δήλωσε η γνωστή αθλήτρια

Δέσποινα Άσπρου

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη περί σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού από την Σοφία Μπεκατώρου, μια άλλη συζήτηση έρχεται ξανά στο προσκήνιο και αποκαλύπτει πως η σεξουαλική παρενόχληση δεν χωράει σε γεωγραφικά όρια. Ο λόγος για τις δηλώσεις της Άντρης Ελευθερίου και την αποκάλυψη που έκανε -για δεύτερη φορά- στην εκπομπή του ΡΙΚ «Γυναίκα της Κύπρου» που παρουσιάζει η Ελίτα Μιχαηλίδου και η οποία μεταδόθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2020. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η γνωστή σκοπεύτρια με σημαντικές διακρίσεις στη σκοποβολή το 2018 αποκάλυψε για πρώτη φορά πως υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και πως στον χώρο του χώρο του κυπριακού αθλητισμού υπάρχουν σήμερα άτομα σε διάφορα πόστα τα οποία έχουν παρενοχλήσει σεξουαλικά αθλήτριες. Δύο περίπου χρόνια μετά, κληθείσα να σχολιάσει την συγκεκριμένη αναφορά που έκανε στο παρελθόν, είπε «Δεν ήθελα να το προχωρήσω και το άφησα πίσω» .

«Είναι καλό να το λες, αλλά ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη.... Πρέπει να έχεις υποστήριξη», τόνισε και πρόσθεσε, «και θα πρέπει να βγουν και άλλοι, δεν είναι δυνατό να συνέβη μόνο σε εμένα». Η ίδια, αποκάλυψε πως την σεξουαλική παρενόχληση την δέχθηκε στους κοινοπολιτειακούς αγώνες του 2006 στην Αυστραλία και «επαναλήφθηκε αρκετές φορές, το 2008 στο Πεκίνο» από το ίδιο όπως είπε άτομο.

Μεταξύ άλλων, η Άντρη Ελευθερίου είπε πως σεξουαλική παρενόχληση δέχθηκε και από ακόμη 2-3 άτομα και δήλωσε πως τα άτομα που την παρενόχλησαν σεξουαλικά βρίσκονται ακόμη στον χώρο του αθλητισμού.

Αυτό που κάνει εντύπωση σήμερα, είναι το γεγονός πως η εν λόγω μαρτυρία ήρθε για πρώτη φορά το 2018 και έπειτα το 2020 και παρά την σοβαρότητά της παραγκωνίστηκε και έδειξε πως η μικρή κοινωνία μας δεν λαμβάνει όπως πρέπει τα εν λόγω σοκαριστικά περιστατικά και επιτρέπει με αυτόν τον τρόπο στους θύτες να επιτίθονται ξανά στα θύματά τους. Την ίδια στιγμή, αποδεικνύει αυτό που ακριβώς είπε η Άντρη "ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη". Αν και σίγουρα δεν μπορούμε να πάρουμε τον χρόνο πίσω και να χειριστούμε τα γεγονότα διαφορετικά, παραδεχόμαστε πως το ότι επανήλθε η εν λόγω μαρτυρία στο προσκήνιο λέει πολλά και ελπίζουμε, να αποδοθούν ευθύνες.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS