ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Σείσμος: Τα δάκρυα του χαμογελαστού σεφ του TikTok & οι ελπίδες που «σβήνουν»

Όσο περνάνε οι ώρες, «σβήνουν» οι ελπίδες για επιζώντες.

Δέσποινα Άσπρου

Για τους χρήστες των social media και κυρίως του TikTok, ο σεφ και ιδιοκτήτης των εστιατορίων Μπουράκ, Nusret δεν είναι άγνωστος. Ακόμη όμως και να μην ξέρεις το όνομά του, σίγουρα θυμάσαι το χαμόγελό του στα βίντεο με τα  «θηριώδη» γεύματα που δείχνει να ετοιμάζει.

@cznburak

Czn Burak Diet Burger Sever Misiniz?

Don't Be Cruel - Elvis Presley

Το χαμόγελό του όμως έχει σβήσει, καθώς βρίσκεται στην περιοχή Χατάι, μια από τις πόλεις της Τουρκίας που χτυπήθηκαν άγρια από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ αλλά και αυτόν των 7,6 Ρίχτερ που ακολούθησε. Ο ίδιος μάλιστα στη θέα των τραγικών συνεπειών του σεισμού, σε βίντεο που δημοσίευσε τον βλέπουμε να κλέει για την καταστροφή, μη μπορώντας να εμπεδώσει το κακό που έχει συμβεί.

«Σας παρακαλώ, όποιος μπορεί να βοηθήσει πρέπει να το κάνει. Υπάρχει κόσμος εγκλωβισμένος, σε κακή κατάσταση. Μας στέλνουν μηνύματα αλλά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι πέρα από το να κοινοποιήσουμε» λέει με δάκρυα στα μάτια ο Μπουράκ. Σε άλλο βίντεο, ο ίδιος είναι μπροστά στα χαλάσματα με κόσμο που ψάχνει τους δικούς του, ενώ σε άλλο στιγμιότυπο παρουσιάζει την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει φτάσει στην περιοχή.

@cznburak

Yolculuk Hatay’a ve sırayla diğer illerimize Tırlarımızı çıkartıyoruz

orijinal ses - cznburak

Ο γνωστός σεφ ωστόσο δεν είναι ο μόνος που βιώνει την απελπισία. Είναι απλώς ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όσο περνάνε οι ώρες, οι ελπίδες για επιζώντες «σβήνουν». Μέσα σε αντίξοες συνθήκες και δριμύ ψύχος, τα σωστικά συνεργία στην Τουρκία και τη Συρία συνεχίζουν και σήμερα τις προσπάθειες ώστε να εντοπίσου επιζώντες στα ερείπια. Τρεις όμως μέρες μετά, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα και οι ελπίδες χάνονται, με τους μετρούς να ανέρχονται πλέον σε πάνω από 16.000.

Γυμναστήρια, τεμένη, σχολεία και καταστήματα φιλοξενούν τους επιζώντες, ενώ πολλοί κουμούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους και σε αυτοσχέδια καταλύματα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν καίνει παγκάκια και ρούχα παιδιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS