ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η Κίνα στέλνει 10,000 μάσκες στην Κύπρο

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Συνεχίζεται η μάχη κατά του κορωνοϊού με τους αρμοδίους να κάνουν κάλεσμα στους πολίτες για συμμόρφωση με τις οδηγίες της Κυβέρνησης. Με σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο αναφέρει «αναμένεται από όλους τους πολίτες η πιστή εφαρμογή εφόσον η επιτυχής διαχείριση της έκτακτης κατάστασης εξαρτάται από ΟΛΟΥΣ.

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 67 (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις), εκ των οποίων τα 37 ήταν επαφές.

Οι εξελίξεις της ημέρας:

21:02 - Η Κίνα στέλνει 10,000 μάσκες στην Κύπρο

Σύμφωνα με τον Κινέζο Πρέσβη στη χώρα μας, η πρώτη παρτίδα ιατρικών προμηθειών, συμπεριλαμβανομένων 10.000 ειδικών μασκών τύπου «FFP2», ειδικές για την αποτροπή του κορωνοϊού, βρίσκονται ήδη καθοδόν στο νησί μας.

Όπως σημειώνει, η πρεσβεία, δουλεύει στενά με την Κυπριακή Δημοκρατία ούτως ώστε ο εξοπλισμός να καταφθάσει εγκαίρως.

20:32 - 4 ασθενείς που μεταφέρθηκαν στο ΓΝ Αμμοχώστου στα νέα κρούσματα

19:29 - Λειτουργία αριθμού 1433 για απαντήσεις στα ερωτήματα του κοινού

19:15 - Nοσηλεύτρια, δύο ασθενείς του ΓΝ Πάφου και ένας ιδιώτης γιατρός στα νέα κρούσματα

18:28 - Οι πληροφορίες για τα 9 νέα κρούσματα 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, έχουν επιβεβαιωθεί εννέα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

- Έξι άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες. Από τις επαφές τα 4 είναι από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

- Τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό (Βουλγαρία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο), παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εννέα κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Οι εξελίξεις της ημέρας:

17:54 - Αγωνία για τις πληρωμές των σουπερμάρκετ στους προμηθευτές


17:52 - Συνολικά 276 πρόσωπα επαναπατρίστηκαν μέχρι στιγμής στην Κύπρο

15:42 - Τελική απόφαση για «προεδρικές» στα Κατεχόμενα.

Αναβλήθηκαν για τις 11 Οκτωβρίου με απόφαση της «βουλής». Παραμένει στα καθήκοντα του ως «υπηρεσιακός ηγέτης» ο Μουσταφά Ακιντζί.

15:04 - Υπ. Υγείας: Κανένα εμβόλιο ή θεραπεία στην ΕΕ δεν είναι αδειοδοτημένο

14:58 - Επίταξη γιατρών και νοσηλευτών από το Υπουργείο Υγείας 

14:45 - Στην Βουλή τα νομοσχέδια για τον κορωνοϊό

Την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη αναμένεται σε ειδική συνεδρία να ψηφιστούν τα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος μετά το Εθνικό Συμβούλιο. Όπως είπε υπάρχει πλήρης συναντίληψη των κομμάτων και αναμένεται το επόμενο διάστημα να σταλούν οι προτάσεις της κυβέρνησης στα κόμματα για περαιτέρω επεξεργασία.

14:38 - Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Δύο ασθενείς αρνητικοί σε κορωνοϊό

14:37 - Εκτελεστικός Διευ. ΟΚΥπΥ Λεμεσού/Πάφου: «Είμαι οριακά θετικός στον κορωνοϊό»

14:22 - Σε χώρους απομόνωσης μεταφέρθηκαν 145 πρόσωπα

14:10 - Έκλεισε το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

14:07 - Το μήνυμα που φτάνει στα κινητά από την Κυπριακή Δημοκρατία 


Με μήνυμα του στα αγγλικά  και τα ελληνικά το Υπουργείο Εσωτερικών και το PIO αν αναφέρει ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο. Η απομόνωση περιορίζει την διάδοση του ιού. Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και προστατέψτε τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

14:02 - Νέες οδηγίες Υπ. Υγείας, ΟΑΥ και ΠΙΣ για κορωνοϊό

13:46 - Ξεκαθαρίζει ο Υπουργός - Δεν έχει αποβιώσει ο ασθενής 

Δυστυχώς κάποιοι δεν αναμένουν την επίσημη ενημέρωση όπως έχουμε τονίσει επανειλειμμένα. Δεν έχει αποβιώσει ο ασθενής αλλά είναι σε κρίσιμη κατάσταση λόγο σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει από προϋπάρχουσα σοβαρή πάθηση. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X