ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Σε ποια κανάλια και ποια ώρα μπορείτε να παρακολουθήσετε την στέψη του Κάρολου

Μάθετε ποιο κάτω που μπορείτε να την παρακολουθήσετε

Μαρία Σάββα

Σήμερα 6 Μάϊου είναι η στέψη του βασιλιά Κάρολου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, με αυτή να αναμένετε πως θα την παρακολουθήσουν εκατομμύρια άτομα. Ποια είναι όμως τα κανάλια που μπορούν να την παρακολουθήσουν οι Κύπριοι πολίτες είναι:

1.Το Σίγμα το οποίο θα το μεταδώσει ζωντανά από τις από τις 12:00 μέχρι τις 16:15.

2.ALPHA από τις 12:45 μέχρι τις 15:30.

3.Το OMEGA από τις 13:30 μέχρι τις 15:00.

Η τελετή στέψης του Καρόλου θα αναδεικνύει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της σύγχρονης κοινωνίας

Ο σχεδιασμός της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ έγινε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τέτοιον τρόπο ώστε να συνδυάσει το παραδοσιακό τελετουργικό, που χρονολογείται εδώ και σχεδόν μια χιλιετία, με τον πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της σύγχρονης Βρετανίας, όπως επισημαίνουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Παρουσία περίπου 100 αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων, ο Κάρολος Γ’ θα στεφθεί επισήμως βασιλιάς στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, το οποίο έχει φιλοξενήσει όλες τις στέψεις από το 1066 όταν ενθρονίστηκε ο Γουλιέλμος Α’ της Αγγλίας μέχρι και σήμερα.

Η σημερινή τελετή θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά τη συμμετοχή πνευματικών ηγετών από διαφορετικές θρησκείες με στόχο να αντανακλάται η ποικιλομορφία της σύγχρονης βρετανικής κοινωνίας.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ο οποίος ως μονάρχης είναι ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας και φέρει τον τίτλο «Υπερασπιστής της Πίστεως», έχει εκφράσει επανειλημμένως την επιθυμία του να υπερασπιστεί όλες τις θρησκείες. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, για πρώτη φορά σε τελετή στέψης ο βασιλιάς θα προσευχηθεί για ευλογία σε όλους ανεξαρτήτως θρησκείας και πεποιθήσεων.

*Την επόμενη ημέρα της επίσημης στέψης του στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, η «Καθημερινή» της Κυριακής προσφέρει στους αναγνώστες της μια ειδική, συλλεκτική έκδοση για τον βίο, την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τα πεπραγμένα του μακροβιότερου πρίγκιπα στην ιστορία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς και για την ιδιαίτερη σχέση του με την Ελλάδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση