ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Σε ισχύ είναι κίτρινη προειδοποίηση από τις 11 το βράδυ της Παρασκευής (17/3) μέχρι και τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου (18/3). Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κατά διαστήματα την περιοχή, αρχικά τα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια παράλια και σταδιακά και τις υπόλοιπες περιοχές. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Η πρόγνωση του καιρού

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και το απόγευμα τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους μεμονωμένες βροχές, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνι ή χιονόνερο τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι, ενώ τα φαινόμενα τοπικά δυνατό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. H θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή παραμένοντας πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία αναμένεται να δώσει μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. H θερμοκρασία  αναμένεται να σημειώσει σταδιακή άνοδος για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. H θερμοκρασία  αναμένεται να σημειώσει σταδιακή άνοδος για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X