ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Σ. Κουκουμά: Η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών μόνο μέσω πραγματικής ισότητας

Διαδικτυακή συνάντηση που συνδιοργάνωσε η ΔΕ και η UN Women

newsroom must

Η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών μπορεί να επιτευχθεί μόνο με πραγματική και έμπρακτη ισότητα και ισοτιμία των φύλων, όχι μόνο στην εργασία αλλά και στην κοινωνική και την πολιτική ζωή, είπε σε παρέμβαση της η βουλευτής Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (ΔΕ) και μέλος του Προεδρείου του Φόρουμ των Γυναικών Βουλευτών του Οργανισμού, σε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα "Οικονομική Ενδυνάμωση των Γυναικών".

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι, η κ. Κουκουμά επεσήμανε ακόμα ότι οι κρίσεις δεν είναι ποτέ ουδέτερες ως προς το φύλο, και αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο των Κοινοβουλίων, τα οποία, πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προώθησης νομοθεσιών που στηρίζουν την οικονομική συμμετοχή και ενδυνάμωση των γυναικών.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη από τρεις συναντήσεις, που συνδιοργανώνουν η ΔΕ και η UN Women, στα πλαίσια του «Διακοινοβουλευτικού Διαλόγου για την Ανάκαμψη που Ανταποκρίνεται στο Φύλο μετά τον COVID-19».

Η Κύπρια Βουλευτής συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην ανάγκη όπως οι διακηρύξεις να μετουσιωθούν σε απτές πολιτικές οικονομικής ενίσχυσης των γυναικών και αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η παιδεία, η οποία πρέπει να έχει ως πυρήνα την ισότητα, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη πέραν και έξω από τα στερεότυπα της κοινωνίας.

Η κ. Κουκουμά καταλήγοντας στην παρέμβαση της αναφέρθηκε και στη σημασία της ισόρροπης εκπροσώπησης των φύλων σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων στο δημόσιο τομέα, της ίσης αμοιβής για ίση εργασία στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και της δημιουργίας δομών και προγραμμάτων που στηρίζουν την εργαζόμενη γυναίκα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X