ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Road trip εις μνήμη του Πέτρου Καραπατέα

Στις 21 Σεπτέμβριου 2013 ο 26χρονος Πέτρος Καραπατέας επέστρεφε στο σπίτι του μετά από βραδινή έξοδο με την μοτοσυκλέτα του. Ο άτυχος νεαρός δεν κατάφερε να πάει σπίτι του μετά από τον μοιραίο τροχαίο. Ένας οδηγός του ανέκοψε την πορεία και ο Πέτρος βρέθηκε στο έδαφος αφήνοντας την τελευταία του πνοή 15 λεπτά αργότερα.

Ο οδηγός του αυτοκίνητου που ανέκοψε την πορεία του άτυχου νεαρού ήταν μόλις 18 ετών, ενώ ήταν κάτοχος άδειας μόνο τρεις μήνες.

Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια εδώ τρία χρόνια, με τον κατηγορούμενο να έχει αλλάξει τρεις φορές την κατάθεση του έως τώρα.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 2–4 Σεπτεμβρίου 2016, οι φίλοι του Πέτρου πραγματοποίησαν road trip 750kmγια την μνήμη του αλλά και για να θυμίσουν πώς μια κακή στιγμή στο δρόμο μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες.

Ο Γιώργος Καραπατέας, αδελφός του άτυχου νεαρού, μέσα από την επιστολή που έστειλε στα Μέσα, ζητά δικαίωση, αναφέροντας πώς ο αδελφός του χάθηκε άδικα στο δρόμο, από μια απροσεξία ενός άλλου οδηγού.


Aυτούσιο κομμάτι της επιστολής:

«Στις 3:15 πμ, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας, που οδηγούσε γιός γνωστού Κύπριου πολιτικού, ερχόμενο από παράλληλο δρόμο χτύπησε τη Vespa που οδηγούσε ο Πέτρος και την έριξε κάτω. Ο Πέτρος δεν είχε καν την ευκαιρία να αντιδράσει για να αποφύγει το ατύχημα και πέθανε μέσα σε 15 λεπτά, μετά τη σύγκρουση. 

Ο οδηγός τότε ήταν μόλις 18 χρονών, και είχε άδεια οδήγησης μόλις τρεις μήνες. Ακόμη και σήμερα, ο οδηγός δεν απολογήθηκε ποτέ για την πράξη του, ούτε για τον πόνο που προκάλεσε στην οικογένεια και τους φίλους του Πέτρου.   

Η αστυνομία, αφού εξέτασε την υπόθεση αποφάνθηκε πώς ο οδηγός του αυτοκινήτου έπρεπε να παραπεμφθεί με την κατηγορία του φόνου εξ αμελείας, η οποία επισύρει ποινή μόνο μέχρι 5 έτη φυλάκισης. 

Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια εδώ και τρία χρόνια, με τον κατηγορούμενο να έχει αλλάξει την κατάθεση του ήδη 3 φορές, από αθώος σε ένοχος και πάλι αθώος, με αποτέλεσμα να προκαλεί καθυστερήσεις στην υπόθεση. 

Οι διαδικασίες όμως επιτέλους έχουν ολοκληρωθεί, και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 8:30 πμ, ο δικαστής θα ανακοινώσει την τελική του απόφαση, σχετικά με την υπόθεση. 

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 2–4 Σεπτεμβρίου 2016, οι φίλοι του Πέτρου μαζεύτηκαν για να πραγματοποιήσουν ένα road trip 750km, στην ελεύθερη ακτογραμμή της Κύπρου, προς τιμήν του αδελφού μου ο οποίος λάτρευε τις περιπέτειες. Επίσης θέλαμε να θυμίσουμε στον κόσμο το δυστύχημα που είχε συμβεί τότε, και να προσελκύσουμε ξανά την προσοχή των μέσων, για να το αναδείξουν. 

Ελπίζουμε πώς την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο θα αποδώσει δικαιοσύνη και ο Πέτρος θα μπορέσει επιτέλους να αναπαυθεί εν ειρήνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS