ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πώς ο εμβολιασμός των παιδιών προκαλεί ντόμινο προβλημάτων

Μεγάλο ενδιαφέρον και προβλήματα στα ραντεβού

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η ανακοίνωση για την επερχόμενη έναρξη εμβολιασμών σε παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών φέρεται να έχει δημιουργήσει ντόμινο προβλημάτων αφού η ζήτηση φέρεται να είναι μεγαλύτερη του αναμενομένου σε κάποιες επαρχίες ενώ ταυτόχρονα αντιστρόφως ανάλογη με τις ανάγκες που μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Συγκεκριμένα στη Λευκωσία ως αρμόδιο κέντρο έχει οριστεί το Κέντρο Υγείας Λατσιών με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών να επισυνάπτει δύο τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας (22-849150, 22-467496). Μετά από παράπονα αρκετών γονέων προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μέσω των δύο γραμμών βρίσκοντας απάντηση στο πρώτο εξ’ευτών, γραμμή που σε ενώνει απευθείας με το Κέντρο Υγείας.

Όπως ανέφερε στην «Κ» αρμόδιος λειτουργός, η ζήτηση για διευθέτηση ραντεβού είναι πάρα πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα τα τηλέφωνα να χτυπούν συνεχώς βάζοντας σε αναμονή τις κλήσεις. Πραγματοποιείται μεγάλη προσπάθεια να εξυπηρετηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ατόμων ενώ ήδη έχουν διευθετηθεί εκατοντάδες ραντεβού.

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο Κέντρο, η ίδια λειτουργός δήλωσε πως τα διαθέσιμα ραντεβού εμβολιασμού παιδιών έχουν εξαντληθεί για ολόκληρο τον Δεκέμβριο με όσους επιχειρούν από τούδε και στο εξής να κρατήσουν θέση να τοποθετούνται από Ιανουάριο και μετά. Τα ραντεβού εμβολιασμού στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας διευθετούνται μόνο για 2 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα & Τρίτη).

Η «Κ» επικοινώνησε και με τον σύμβουλο επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνο Αθανασίου που δήλωσε πως γνωρίζει την κατάσταση αναφέροντας μάλιστα πως σε αυτό το στάδιο δύναται να πραγματοποιούνται μόλις 45 εμβολιασμοί παιδιών ημερησίως στη Λευκωσία. Με την ζήτηση στη συγκεκριμένη επαρχία να βρίσκεται στα ύψη -κάτι που δεν ισχύει για όλες τις πόλεις- ήδη το αρμόδιο Υπουργείο καταβάλει προσπάθειες να αυξηθεί αυτή η δυνατότητα με σκοπό την καλύτερη δυνατή κάλυψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS