ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πώς έμαθε πιάνο η 13χρονη τυφλή και αυτιστική Λούσι που μάς συγκίνησε με την ερμηνεία της

Όσα αποκαλύφθηκαν για την έφηβη που με το ταλέντο της έστρεψε την προσοχή όλου του κόσμου προς το πρόσωπό της.

Δέσποινα Άσπρου

Η 13χρονη Λούσι κέρδισε το διαγωνισμό πιάνου στην βρετανική εκπομπή «The Piano», παίζοντας το Arabesque του Ντεμπυσσύ και κατάφερε όχι μόνο να συγκινήσει αλλά και να ενθουσίασει τους πάντες, με πολλούς να αναρωτιούνται πώς το νεαρό αυτιστικό και τυφλό κορίτσι κατάφερε να φτάσει μέχρι εκεί. Πριν όμως δούμε την ιστορία της αξίζει να σημειώσουμε πως η νεαρή Λούσι είναι πρότυπο για όλους μας.

Με καταγωγή από το Χάλιφαξ στο Γουέστ Γιορκσάιρ, η ταλαντούχα πιανίστρια που έπαιξε το το κομμάτι του Ντεμπισί από μνήμης και χαρακτιρίστηκε από τους κριτές ως «ιδιοφυΐα» έχει πάθος με την μουσική από τα πρώτα στάδια της ζωής της και πιο συγκεκριμένα, από τα μόλις δύο της έτη. Η απίστευτη ικανότητά της αναγνωρίστηκε από τον δάσκαλο μουσικής της Ντάνιες, όταν την άκουσε να παίζει για πρώτη φορά το «Twinkle Twinkle Little Star». Στην ηλικία των τριών ετών, η Λούσι ξεκίνησε μαθήματα πιάνου μέσω του μουσικού φιλανθρωπικού οργανισμού The Amber Trust.

Αναφερόμενος στην ταλαντούχα έφηβη, ο δάσκαλός της αποκάλυψε: «Γνώρισα την Λούσι σε μια πισίνα με μπάλες στο σχολείο της. Θυμάμαι τότε, στην δεν αρχή δεν μπορούσα να δω κανέναν στην αίθουσα. Και τότε, ξαφνικά, είδα αυτό το μικρό χεράκι να προεξέχει από την πισίνα. Και κάποιος είπε: ‘Ω, αυτή είναι η Λούσι’. Έτσι έβαλα ένα μικρό πληκτρολόγιο κάτω από το χέρι της και άρχισε να παίζει, μάλλον ανυπότακτα, το Twinkle Twinkle Little Star. Και τότε σκέφτηκα: ‘Να ένα κορίτσι για το οποίο η μουσική είναι πραγματικά σημαντική’. Και θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να ξεκλειδώσει τη γλώσσα της, τις κοινωνικές της δεξιότητες και, πάνω απ’ όλα, την απόλαυση για ζωή».

Η οικογένειά της διαπιστώνοντας το ενδιαφέρον της για την μουσική, πήρε την απόφαση να της αγοράσει ένα καλύτερο μουσικό όργανο και σύντομα, αντιλήφθηκαν πως η μικρούλα συνέθετε μουσική στο μυαλό της, ενώ καθόταν στον καναπέ. Παράλληλα, είχε την ικανότητα να αναπαράγει μουσική αφότου την είχε ακούσει μόνο μία φορά.

«Από ένα βιβλίο με παραμύθια, άρχισε να παίζει το Twinkle Twinkle Little Star, αλλά ήταν τέλειο. Ήταν μεγάλη στιγμή όταν το άκουσα» θυμήθηκε η μητέρα της, Κάντις.

Πώς γίνονται τα μαθήματα πιάνου

Ο δάσκαλος μουσικής της Λούσι, είπε πως αν και αρχικά τα μαθήματα ήταν αρκετά δύσκολα καθώς έπρεπε να βρει τρόπο να την διδάξει, εκείνη δεν χρειαζόταν πάνω απο΄ δέκα δευτερόλεπτα να ακούσει ένα κομμάτι ώστε να αρχίσει να γίνεται ανυπόμονη και σπρώχνει τα χέρια του. Σήμερα, ο ίδιος παραδέχεται: «Δεν μπορείς να διδάξεις τη Λούσι, μπορείς μόνο να την καθοδηγήσεις στο ταξίδι».

Σύμφωνα με τον δάσκαλό της, και όπως αναφέρει δημοσίευμα του iefimerida.gr διδάσκουν τα χέρια ξεχωριστά, με τον Ντάνιελ να λέει ότι πρέπει να σηκώνει μερικές φορές τα χέρια της για να μπορούν να περάσουν το ένα πάνω από το άλλο. Προκειμένου να μάθουν ένα κομμάτι, η Λούσι βάζει τα δάχτυλά της κάτω από αυτά του Ντάνιελ, με τον δάσκαλό της να παίζει, πιέζοντας απαλά τα δάχτυλά της πριν δοκιμάσει εκείνη μόνη της το κομμάτι. «Της αρέσει να αυτοσχεδιάζει, της αρέσει να παίζει τζαζ αλλά και η κοινωνική αλληλεπίδραση που έχει αυτό» είπε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS