ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πώς έφυγε από το τραπέζι το lockdown

Η κυβέρνηση προχωρά με συντηρητικό πλάνο παρατείνοντας τα υφιστάμενα μέτρα

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής υπήρξε το βράδυ της Πέμπτης, καθώς μετά από μία πολύωρη συζήτηση του Προέδρου με την επιδημιολογική ομάδα, αποφασίστηκε να αποφευχθεί το lockdown. Ο Πρόεδρος άκουσε τις εισηγήσεις της επιδημιολογικής ομάδας, ενώ νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και εξέφρασε την άποψη να προχωρήσουμε σε lockdown.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο Πρόεδρος επέλεξε να μην προχωρήσουμε σε lockdown εξαιτίας και των γιορτών του Πάσχα, καθώς έκρινε πως θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι υπουργοί συνέπλευσαν με τις εκτιμήσεις του Κωνσταντίνου Ιωάννου, πλην των δύο υπουργών Οικονομικών και Εργασίας οι οποίοι θα πρέπει να χειριστούν σε ένα τέτοιο σενάριο λήψη νέων οικονομικών πακέτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση προχωρά με ένα συντηρητικό πλάνο παρατείνοντας τα υφιστάμενα μέτρα. Η δημόσια υπηρεσία θα δουλεύει με προσωπικό ασφαλείας και τηλεργασία, ενώ οι επιχειρήσεις τα δικηγορικά γραφεία κ.ο.κ θα εργάζονται με το 30% φυσικής παρουσίας. Η πλειοψηφία των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, κατά την σύσκεψη το βράδυ της Πέμπτης στο Προεδρικό, φέρεται να προέκρινε την αυστηροποίηση κάποιων μέτρων, όπως η μείωση των SMS τα Σαββατοκύριακα σε 2 από 3, η προώθηση της τηλεργασίας στην δημόσια υπηρεσία και στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, προκρίνεται η παραχώρηση του δικαιώματος μετακινήσεων το βράδυ της Ανάστασης και η επέκταση του αριθμού των ατόμων σε συναθροίσεις σε οικίες την ημέρα του Πάσχα, σε 10.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS