ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Πρώτη επίσημη έξοδος για την Βασίλισσα Ελισάβετ

Ποιος την συνόδευσε.

newsroom must

Πρώτη επίσημη εμφάνιση για την Βασίλισσα Ελισάβετ μετά τον θάνατο του μακροβιότερου συζύγου μονάρχη στην Βρετανία, πρίγκιπα Φίλιππου, με αφορμή τα εγκαίνια του Κοινοβουλίου.

Όπως καθιερώθηκε, η Βασίλισσα ανακοίνωσε στην εκδήλωση τις προτεραιότητες της Βρετανικής κυβέρνησης για τους επερχόμενους μήνες, μέσα στην Βουλή των Λόρδων. Όπως αναμενόταν ο «Λόγος της Βασίλισσας» θεωρείται το επίσημο «άνοιγμα» του κοινοβουλίου για το νέο οικονομικό έτος, που συνηθιζόταν να γίνεται κάθε Απρίλιο, όμως λόγω των γεγονότων παρατάθηκε για τον Μάϊο.

Η ίδια, στην δεκάλεπτη ομιλία της αναφέρθηκε στα επερχόμενα νομοσχέδια (30) που αναμένεται να προωθήσει μέσα στο έτος ο πρωθυπουργός Boris Johnson.

Αναμεσά τους και αυτό για την χορήγηση ευρύτερων εξουσιών στην αστυνομία να απαγορεύει και να διαλύει διαδηλώσεις, νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και επεισοδιακές διαδηλώσεις τους τελευταίους μήνες.

Ωστόσο την παράσταση έκλεψε, το γεγονός αυτό καθαυτό, αφού αποτέλεσε την πρώτη επίσημη της Βασίλισσας, χωρίς τον σύζυγό της, όπως αναφέρεται και στην “Daily Mirror” «η Βασίλισσα κάθισε μόνη της, καθώς ο θρόνος του πρίγκιπα Φιλίππου είχε αφαιρεθεί από την αίθουσα, ενώ στην είσοδό της στη Βουλή των Λόρδων, την συνόδευε αυτή τη φορά ο πρίγκιπας Κάρολος».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Φυσικά λόγω και των μέτρων κατά της πανδημίας, παρευρέθηκαν μόνο περιορισμένος αριθμός μελών του κοινοβουλίου, με την πρώτη δημόσια δέσμευση της Βασίλισσας μετά τον θάνατο του συζύγου της να αποτελεί «άνοιγμα» καινούριας σελίδας στη μοναρχία.

Η Βασίλισσα ήταν ντυμένη με «κανονικά» ρούχα, και όχι την επίσημη εμφάνιση που είχε άλλες χρονιές, σε ένα σύνολο στις αποχρώσεις του γαλάζιου με κίτρινες λεπτομερείς στο σακάκι και το καπέλο, από το σύνολο δεν μπορούσαν να λείπουν τα αγαπημένα της μαργαριτάρια.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση