ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πρίγκιπας William: Ο πρώτος του λόγος ως πρίγιπας της Ουαλίας

Μίλησε στο παγκόσμιο συνέδριο

 Την πρώτη του ομιλία έδωσε ως πρίγκιπας της Ουαλίας, ο πρωτότοκος γιός του βασιλιά Κάρολου, πρίγκιπας William. Πιο συγκεκριμένα, ο William, μίλησε στο παγκόσμιο συνέδριο "United for Wildlife" που ίδρυσε στα πλαίσια του Royal Foundation το 2014, για τα ζώα που βρίσκονται υπό απειλή κι εξαφάνιση. Στην ομιλία του, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορές τόσο στην αγαπημένη του γιαγιά που έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου, αλλά και στον Φίλιππο.

Ο πρίγκιπας William ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο φυσικός μας κόσμος είναι μία από τις μεγαλύτερες περιουσίες που έχουμε. Είναι ένα μάθημα που έμαθα σε νεαρή ηλικία, από τον πατέρα μου και τον παππού μου, και οι δύο αφοσιωμένοι φυσιοδίφες, αλλά και από την γιαγιά μου που μας λείπει πάρα πολύ και που ενδιαφερόταν τόσο πολύ για τη φύση.

Σε περιόδους απώλειας, είναι ανακουφιστικό να τιμούμε αυτούς που μας λείπουν μέσα από τη δουλειά που κάνουμε. Νιώθω καλά με την πρόοδο που κάνουμε για να δώσουμε ένα τέλος στο παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής είναι ένα έγκλημα που μας κλέβει όλους τους πιο πολύτιμους φυσικούς πόρους, χρηματοδοτεί το οργανωμένο έγκλημα και οι βλάβες του οποίου συχνά γίνονται άμεσα αισθητές από τις πιο ευάλωτες κοινότητες. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί εγκληματίες που πιστεύουν ότι μπορούν να ενεργούν ατιμώρητα, πάρα πολλές ζωές που καταστρέφονται και πάρα πολλά είδη στο χείλος της εξαφάνισης εξαιτίας αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος».

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας στον τέλος καταλήγει: «Αποφασίσαμε να διασφαλίσουμε ότι όσοι εμπλέκονται στο έγκλημα της άγριας ζωής, θα αντιμετωπίσουν μια διεθνή απάντηση τόσο ισχυρή και συντονισμένη όσο κάθε άλλο σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα. Για να βγάλουν τις απαίσιες επιχειρήσεις τους από τη σκιά και να διασφαλίσουν ότι οι κοινότητες είναι εξοπλισμένες, ενδυναμωμένες και υποστηρίζονται για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τον φυσικό τους κόσμο».

Δείτε στη συνέχεια ολόκληρη την ομιλία του: 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X