ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πρίγκιπας Φίλιππος: Τι είναι αλήθεια και τι όχι στο ''The Crown'';

Η αλήθεια πίσω από τον τηλεοπτικό Φίλιππο

newsroom must

Ο Φίλιππος, η Ελισάβετ και γενικά οι royals πάντα απασχολούσαν τα Μέσα. Τα τελευταία χρόνια όμως η ζωή και το παρελθόν τους έχει μπει στο μικροσκόπιο λόγω του ''The Crown'', που μπλέκει πραγματικά γεγονότα με μυθοπλασία με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε τελικά τι συνέβη στ' αλήθεια και τι όχι. 

Ήταν όντως ''απένταρος''. 
Γεννημένος στην Ελλάδα, μέλος της βασιλικής οικογένειας, εξορίστηκε μαζί με την οικογένειά του όταν ήταν μόλις 18 μηνών. Η μητέρα του, πριγκίπισσα Αλίκη, διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και οδηγήθηκε σε ίδρυμα, ενώ ο πατέρας του μετακόμισε στην νότια Γαλλία. Όταν γνώρισε ο Φίλιππος την Ελισάβετ δεν είχε σχεδόν καθόλου περιουσία στο όνομά του. 

Δεν ήταν εύκολο να παντρευτούν.
Ο πατέρας της Ελισάβετ ήταν ένας απ' αυτούς που δεν ήθελαν τον γάμο της με τον Φίλιππο. Σύμφωνα με τους παραγωγούς του ''The Crown'', το ότι τον παντρεύτηκε τελικά θεωρείται ''ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της''. 

H επεισοδιακή συνάντηση με έναν ελέφαντα
Μετά τον θάνατο του πατέρα της, κατά την επίσκεψη της Ελισάβετ στην Κένυα, με τον Φίλιππο, ενθουσιάστηκε με την άγρια ζωή και την φωτογραφία. Ωστόσο η δραματική συνάντηση με έναν ελέφαντα δεν είχε συμβεί στ' αλήθεια, είναι προϊόν μυθοπλασίας.

Η σχέση του με τον θείο του, Λόρδο Mountbatten
Ο Λόρδος Mountbatten ήταν σαν πατρική φιγούρα για τον Φίλιππο και τον βοηθούσε με τις διάφορες αποφάσεις, όπως έδειξε και στη σειρά. Ήταν επίσης αυτός που κανόνισε την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Φίλιππο και την Ελισάβετ, το 1939. 

Η ''μάχη'' για το επίθετο
Όπως είδαμε και στη σειρά, υπήρχαν φόβοι πως αν τα παιδιά της Ελισάβετ έπαιρναν το επίθετο του Φίλιππου, δηλαδή Mountbatten, η οικογένεια του θα αποκτούσε μεγαλύτερη δύναμη από τους Windsor. To 1952 αποφασίστηκε από την Ελισάβετ πως τα παιδιά τους θα χρησιμοποιούσαν τo Windsor, αλλά το 1958 άλλαξε το όνομα σε Mountbatten - Windsor.

Ήταν διστακτικος στο να γονατίσει μπροστά στην Ελισάβετ

Στη σειρά, κατά την στέψη της Ελισάβετ, ο Φίλιππος εμφανίζεται διστακτικός να γονατίσει μπροστά της. Παρόλο που δεν ξέρουμε αν αυτό συνέβη στ' αλήθεια, θεωρείται σχεδόν απίθανο να έκανε κάτι τέτοιο. Σαν μέλος της βασιλικής οικογένειας, σίγουρα θα ήξερε πόσο σημαντική ήταν η κίνηση αυτή. 

Η σχέση με μια μπαλαρίνα
Η Ρωσίδα μπαλαρίνα Galina Ulanova, με την οποία η Ελισάβετ υποψιάζεται πως είχε σχέση ο Φίλιππος, ήταν υπαρκτό πρόσωπο και επισκέφτηκε την Μεγάλη Βρετανία το 1950. Ο ιστορικός σύμβουλος της σειράς ομολόγησε στο περιοδικό ''People'' πως δεν υπήρξε κάποια απόδειξη πως οι δυο είχαν κάποια σχέση. Για την ακρίβεια, πολλές φορές έχει ακουστεί πως ο Φίλιππος ήταν άπιστος, αλλά ουδέποτε αποδείχτηκε κάτι τέτοιο. 

Οι Mountbatten είχαν σχέση με τους Ναζί
Ο τηλεοπτικός Winston Churchill ανέφερε πως οι αδερφές του Φίλιππου ήταν απούσες από τον βασιλικό γάμο γιατί ήταν παντρεμένες με Ναζί. Αυτό ισχυεί, τρεις από τις τέσσερις αδερφές του σχετίζονταν με το ναζιστικό κόμμα και καμια τους δεν πήγε στον γάμο του. Η μόνη ''παρούσα'' ήταν η μητέρα του. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X