ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Πράσινη μετάβαση: Η Κύπρος στο επίκεντρο

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν και συζήτησαν οι ηγέτες της επιχειρηματικής κοινωνίας της χώρας καθώς και κορυφαίοι ομιλητές από τη διεθνή σκηνή

newsroom must

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο «Green Agenda Cyprus Summit», το οποίο διοργανώθηκε από το Digital Agenda Cyprus Summit και την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», και έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Hilton, στη Λευκωσία.

Σκοπός του συνεδρίου αποτέλεσε η στήριξη της προσπάθειας στην πράσινη μετάβαση της Κύπρου, με στόχο να καταστεί η χώρα μας παράδειγμα οικολογικού τρόπου ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο συνέδριο Green Agenda Cyprus Summit έδωσαν το παρών τους οι ηγέτες της επιχειρηματικής κοινωνίας της Κύπρου, οι οποίοι μεταξύ άλλων συζήτησαν και τόνισαν τη σημαντικότητα της πράσινης μετάβασης, ενώ παράλληλα κορυφαίοι ομιλητές και ειδικοί επί θέματα περιβάλλοντος, βιωσιμότητας και ενέργειας από τη διεθνή σκηνή, παρουσίασαν ιδέες και δράσεις, με στόχο να εμπνεύσουν τους παρευρισκόμενους. Σημαντική ήταν η παρουσία της κυβέρνησης, η οποία κλήθηκε να παρουσιάσει το όραμα και τις δράσεις της για την πράσινη μετάβαση και τη βιωσιμότητα.


Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Green Agenda Cyprus Summit.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων και των παρουσιάσεων των ομιλητών βρέθηκε η κλιματική δράση γενικότερα, οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και ο αντίκτυπός τους στη ζωή των ανθρώπων, του περιβάλλοντος, του τραπεζικού συστήματος, της βιομηχανίας, των ακινήτων και του ασφαλιστικού τομέα. Επιπρόσθετα, η βιωσιμότητα, η ενέργεια, καθώς και η προστασία και ανάπτυξη του πρασίνου, είχαν κεντρικό ρόλο στις συζητήσεις και τις ομιλίες.

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αποθήκευση και η βέλτιστη έξυπνη διανομή της, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η υγεία και η σύνδεσή της με το περιβάλλον, η μείωση του οικολογικού αποτυπώματος, η εξέλιξη της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων και η διαχείριση των αποβλήτων αποτέλεσαν βασικούς πυλώνες και «σημεία – κλειδιά» του συνεδρίου.

Το «Green Agenda Cyprus Summit» Powered by Fameline Holding Group διεξήχθη με τη στήριξη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Platinum Sponsors οι Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Astrobank.

Gold Sponsors οι EY και Dark Horse Cyta.

Silver Partner οι ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, AUDI και Ιnvest Cyprus.

Energy Partners οι Eunice Energy Group και ο όμιλος Green Energy.

Το συνέδριο τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο www.digitalagendacy.com 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση