ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: off-the-shouder φόρεμα από δαντέλα, πέδιλα με κορδόνια και ψάθινη τσάντα
 

Πού θα βρεις αληθινό δέντρο για τα Χριστούγεννα στην Κύπρο

Ποια είναι τα σημεία πώλησης των δέντρων;

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει και οι περισσότεροι, βρισκόμαστε ήδη στην διαδικασία διακόσμηση προκειμένου να φέρουμε το εορταστικό κλίμα στο σπίτι μας. Αν φέτος σκοπεύετε να στολίσετε ένα αληθινό δέντρο, τότε να σας πούμε ότι το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, γνωστοποίησε μέσα από ανακοίνωσή του ότι ότι από τη Τρίτη 29 Νοεμβρίου, μέχρι και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, 2022 θα πωλούνται στο κοινό Χριστουγεννιάτικα δέντρα στα ακόλουθα κέντρα πώλησης: 

Η πώληση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων από τα κέντρα πώλησης, θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες (Δευτέρα - Παρασκευή) και ώρες (08:00 -14:30).

Διευκρινίζεται ότι τα δέντρα που θα διατεθούν προέρχονται από αραιώσεις δασικών φυτειών στα πλαίσια δασοκομικών χειρισμών, που γίνονται με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης και μείωσης του ανταγωνισμού στις δασικές φυτείες. Υπενθυμίζεται ότι η υλοτομία, η κατοχή και η μεταφορά Χριστουγεννιάτικων δέντρων χωρίς τη σχετική άδεια του Τμήματος Δασών αποτελεί, σύμφωνα με τον «Περί Δασών Νόμο του 2012», αδίκημα που τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι € 5.000 ή φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο ή και τις δύο ποινές μαζί.

Προτρέπονται οι ιδιώτες ιδιοκτήτες δέντρων να εξασφαλίζουν εκ των προτέρων, τις αναγκαίες άδειες υλοτομίας και μεταφοράς και να τις παρουσιάζουν όταν τους ζητηθούν από Λειτουργούς του Τμήματος Δασών για έλεγχο. Παράλληλα, πριν μεταφέρουν τα δέντρα από τους τόπους υλοτομίας θα πρέπει να μεριμνούν για το σφράγισμα τους, στο κάτω μέρος του κορμού (εγκάρσια τομή) με σφραγίδα του Τμήματος Δασών, απευθυνόμενοι στον πλησιέστερο δασικό σταθμό.

Γιατί να προτιμήσουμε αληθινό δέντρο

Πέρα από την προσιτή τους τιμή, η ανακύκλωση ενός αληθινού δέντρου είναι πολύ πιο εύκολη συγκριτικά με τα τεχνητά, ενώ μετά τις γιορτές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καυσόξυλα στο τζάκι. Παράλληλα, ένα αληθινό δέντρο  δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς στις μέρες μας, ο πλανήτης μας βιώνει τεράστια κρίση. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση