ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ριγέ πουκάμισο, καμπάνα jean παντελόνι και άρβυλα
 

Πού οφείλονται τα συχνά «επεισόδια» σκόνης;

Πρόκειται για ένα φυσιολογικό, για την εποχή, φαινόμενο, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Της Ιωάννας Κυριάκου

Σκεπασμένη με ένα «πέπλο» αφρικανικής σκόνης ξύπνησε για άλλη μια εβδομάδα η Κύπρος, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να αναφέρει στην «Κ» ότι τα συχνά «επεισόδια» σκόνης δεν είναι κάτι που πρέπει να παραξενεύει το κοινό. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα μας ο μετεωρολογικός λειτουργός, Τάσος Κουλέντης, η σκόνη προέρχεται από την έρημο Σαχάρα και πρόκειται για ένα φυσιολογικό, για την εποχή, φαινόμενο καθώς η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας, τη συγκεκριμένη περίοδο, ευνοεί την μεταφορά της σκόνης από τη Βόρειο Αφρική. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, τα ποσοστά σκόνης σήμερα και αύριο θα είναι αυξημένα, ενώ από την Τετάρτη και μετά θα υπάρξει σταδιακή υποχώρηση. Ερωτηθείς εάν θα πρέπει να αναμένουμε κι άλλο κύμα σκόνης το επόμενο δεκαήμερο, ο κ. Κουλέντης είπε ότι δεν μπορεί να γίνει πρόγνωση του καιρού για τόσες μέρες μετά.

Ελαφρές βροχές και ομίχλη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας το σκηνικό του καιρού θα είναι συννεφιασμένο, από μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες είναι πιθανόν να δώσουν τοπικά λίγες ελαφρές βροχές. Τις μεταμεσονύχτιες και πρώτες αυγινές ώρες αναμένεται τοπικά, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης ή ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Σταδιακά, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται είναι πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή, ιδιαίτερα στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Και... ενδεχόμενο καταιγίδας

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Την Πέμπτη, αρχικά θα παρατηρούνται νεφώσεις που προοδευτικά θα πυκνώσουν και αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το βράδυ της Τετάρτης και νωρίς το πρωί, αναμένεται, κυρίως στα δυτικά, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας

Εκτός από σκόνη και βροχές, ο καιρ΄΄ος μας επιφυλάσσει και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή ο υδράργυρος αναμένεται να σηειώσει μικρή άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση