ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Που βρίσκεται η μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης;

Στην Ελλάδα υπάρχουν αμέτρητες παραλίες με καταγάλανα νερά και μαγικές τοποθεσίες.

Μαρία Καραμάνου

Το Μονολίθι είναι μια παραλία που ξεχωρίζει για το μήκος της, το οποίο φτάνει τα 25 χιλιόμετρα ακτογραμμής. Αποτελεί τη μεγαλύτερη παραλία στην Ευρώπη και βρίσκεται στο νομό Πρέβεζας. Το Μονολίθι βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από την αρχαία πόλη της Νικόπολης και περίπου 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Πρέβεζας.

Photo By @the.best.portal On Instagram

Η παραλία του Μονολίθιου εκτείνεται από τα χωριά Μύτικα έως την Καστροσυκιά, όπου ξεκινά το δάσος Μονολιθίου. Το όνομα της παραλίας δεν είναι τυχαίο, αλλά προέρχεται από τους βράχους που βρίσκονται σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή. Αυτοί οι λίθοι αποτέλεσαν χαρακτηριστικό στοιχείο και έτσι η παραλία αποκαλείται Μονολίθι. Σύμφωνα με την ιστορία, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '40, κατά τη διάρκεια της κατοχής από τους Γερμανούς και τους Ιταλούς, υπήρξαν επιθέσεις που οδήγησαν στον βομβαρδισμό του βράχου, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί.

Photo By @dimitris_fileles On Instagram

Σήμερα, στο σημείο του Μονολίθιου, έχει δημιουργηθεί ένας είδος υφάλου στο επίπεδο του νερού. Στο παρελθόν, η παραλία είχε το όνομα Κόμαρος και χαρακτηριζόταν από τις κουμαριές που υπάρχουν ακόμα και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή. Όσον αφορά την ατελείωτη παραλία και τα νερά της, υπάρχουν περιοχές όπου κάποιος μπορεί να ξαπλώσει στην άμμο και να απολαύσει την ηρεμία κάτω από τη σκιά των δέντρων, χωρίς να υπάρχουν ξαπλώστρες.

Για όσους ψάχνουν κάτι πιο οργανωμένο, υπάρχουν και περιοχές με οργανωμένες υποδομές. Η έκταση της παραλίας είναι ατελείωτη, οπότε υπάρχει αρκετός χώρος για όλους.

Photo By @barracudabeachbarmonolithi On Instagram

Τα νερά είναι κρυστάλλινα και διαυγή, ενώ η αμμουδιά έχει χρυσαφένιο χρώμα με μικρά βοτσαλάκια κατά μήκος της. Τα δέντρα και ιδιαίτερα οι ευκάλυπτοι δημιουργούν ένα γαλάζιο τοπίο με πράσινα στοιχεία που περιβάλλουν την παραλία. Αυτά τα στοιχεία καταπλήσσουν κάθε επισκέπτη και μόλις επισκεφθεί κανείς αυτήν την παραλία, δύσκολα θα βρει κάποια άλλη παραλία που θα του αρέσει περισσότερο.

Δείτε το βίντεο εδώ:

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS