ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πόσο μας προστατεύουν τα γάντια από τον κορωνοϊό

Πως πρέπει να τα διαχειριζόμαστε σωστά ώστε να μην βλάψουν αντί να ωφελήσουν;

Γάντια και μάσκες έχουν πλέον γίνει είδη πρώτης ανάγκης για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Πόσο όμως πραγματικά μας προστατεύουν και πιο συγκεκριμένα πόσο μας προστατεύουν τα γάντια.

Αν και τα γάντια χρησιμοποιούνται κυρίως από τους επαγγελματίες υγείας έχει πλέον γίνει αποδεκτό να τα φοράμε και εμείς εκτός σπιτιού ή κατά την ώρα που καθαρίζουμε το σπίτι φτάνει φυσικά να γνωρίζουμε τον τρόπο να τα απορρίπτουμε σωστά.

Μπορεί να προστατεύουν τα χέρια μας από το να αγγίζουν τα μικρόβια αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να διαδώσουν μολύνσεις.
«(Τα γάντια) μπορεί να σας δώσουν μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας, κι έτσι μπορεί να ελαττώσετε την προστασία του εαυτού σας σε άλλες περιπτώσεις, όπως την τήρηση των σωστών αποστάσεων ή την υγιεινή των χεριών σας. Κι υπάρχει και το ερώτημα αν εκείνοι που δεν φορούν γάντια ίσως και να μπορούν να πλύνουν τα χέρια τους περισσότερο διότι είναι πιο προσεκτικοί σε σχέση με το άγγιγμα επιφανειών με τα χέρια τους» δήλωσε η Lucy Wilson επικεφαλής του τμήματος επειγουσών υπηρεσιών υγείας στο Πανεπιστήμιο του Maryland στη Βαλτιμόρη.

Το ότι φοράμε γάντια δεν σημαίνει ότι δεν πλένουμε τα χέρια μας, ενώ είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς τα φοράμε και τα αφαιρούμε.
Όπως τονίζει η Wilson, «Θα πρέπει πάντα να ασχολείστε με την υγιεινή των χεριών σας πριν βάλετε κι αφ’ ότου βγάλετε τα γάντια σας. Αν θέλετε να πάτε να αλλάξετε και να βάλετε δεύτερο ζευγάρι γάντια, πάλι θα πρέπει να έχετε σωστή υγιεινή χεριών, διότι μπορεί να μολύνετε τους εαυτούς σας και τα γάντια...»

Για παράδειγμα φέρνει την περίπτωση που τα γάντια μας αγγίξουν κάτι μολυσμένο. Τότε όπως επισημαίνει πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί να μην αγγίξουμε το πρόσωπο μας ή άλλα προσωπικά μας αντικείμενα.

Για να αφαιρέσετε να γάντια θα πρέπει να τα αναποδογυρίσετε προσεκτικά και να τα πετάξετε αμέσως στον κάδο ενώ στην συνέχει πλύντε αμέσως τα χέρια σας με τον σωστό τρόπο

Ο Thomas Russo επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο δήλωσε ότι επειδή οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τον σωστό τρόπο απολύμανσης των γαντιών δεν τα συστήνει εκτός σπιτιού. «Ακόμα κι αν θυμάστε να απολυμαίνετε τα γάντια σας, μπορεί να μην είστε σε θέση να το κάνετε με τον καλύτερο τρόπο. Νομίζω ότι έχει σημασία να δείξουμε πως αυτή η “οδός” της μετάδοσης είναι λιγότερο σημαντική από την αναπνευστική διάδοση του ιού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS