ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πόσο ασφαλής είναι ο συνδυασμός των εμβολίων Covid και γρίπης Α

Η συστάσεις της Αναπληρώτριας Διευθύντριας των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων κατά της Γρίπης Α προχωρεί από τις αρχές Οκτωβρίου το Υπουργείο Υγείας, με την εξέλιξη αυτή να εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο ο συνδυασμός του εν λόγω εμβολίου με αυτό του κορωνοϊού είναι ασφαλής.

Ερωτηθείσα για το θέμα, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών κα Έλενα Παναγιωτοπούλου δήλωσε στην «Κ» ότι μπορεί κάποιος να κάνει και τα δύο εμβόλια την ίδια περίοδο, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το ποιο μπορεί να χορηγηθεί πρώτο.

Συνέστησε ωστόσο όπως υπάρξει κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ της χορήγησης των δύο εμβολίων, συγκεκριμένα δύο εβδομάδες, «ούτως ώστε εάν και εφόσον υπάρξουν παρενέργειες να γνωρίζουμε που μπορούν να αποδοθούν».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο εμβολιασμός κατά της Γρίπης Α θα γίνει στα ιατρεία των Προσωπικών Ιατρών. Η διανομή των εμβολίων στους Προσωπικούς Ιατρούς θα γίνει μέσω της διαδικασίας που εφάρμοσε από την περσινή χρονιά ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.

Μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί 60,000 εμβόλια και αναμένεται η παραλαβή 2ης παρτίδας 50,000 εμβολίων εντός της εβδομάδας. Η υπόλοιποι ποσότητα θα παραλαμβάνεται τμηματικά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X