ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Πόσα άτομα δικαιούνται να είναι σε ένα σπίτι τις γιορτές

Ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται στο ίδιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

newsroom must

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να κάναμε ήδη τα χριστουγεννιάτικα πλάνα μας και να σκεφτείκαμε πού θα περάσουμε την ημέρα των Χριστουγέννων, ωστόσο ο κορωνοϊός και τα αυξημένα κρούσματα στο νησί μας όχι απλώς μάς "έκλεισαν στο σπίτι", αλλά μάς έβαλαν και όριο στον αριθμό των ατόμων που μπορούμε να βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα  για αναχαίτηση της πανδημίας που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 11/12, μέχρι την Πέμπτη 31/12, επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 10 προσώπων σε οικίες, περιλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών.

Πέρα από αυτό, καλό είναι να θυμόμαστε πως στην περίπτωση που για τις γιορτές βρεθούμε σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι, θα πρέπει μέχρι τις 21:00 να βρισκόμαστε στο σπίτι μας, αφού από εκείνη την ώρα μέχρι και τις 05.00 π.μ. υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας - εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

  • Μετάβαση από και προς τους χώρους εργασίας, καθώς και για σκοπούς εργασίας με τη χρήση του Εντύπου Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου, 
  • μετάβαση σε ιατρικό κέντρο ή νοσηλευτήριο ή φαρμακείο ή κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά, και
  • διακίνηση κυνηγών προς και εντός μη απαγορευμένων περιοχών κυνηγίου, όπως καθορίζονται στους περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμους του 2003 έως 2017, από τις 03.00 π.μ. μόνο κατά τις επιτρεπόμενες ημέρες κυνηγίου (νοείται ότι πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους την άδεια κυνηγίου για σκοπούς ελέγχου).  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση