ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, λευκό τοπ και sneakers
 

Πως θα λειτουργήσει το 8998 αν «κλειδώσει» το μέτρο

Τι δηλώνει ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κ. Κόκκινος και ποια θα είναι η πιθανή εξαίρεση

Πανέτοιμο είναι το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας για την ενδεχόμενη επαναφορά του συστήματος αποστολής μηνυμάτων SMS για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις πολιτών, εάν και εφόσον το Υπουργικό Συμβούλιο καταλήξει στη συνεδρία της Παρασκευής (8/1) σε επιβολή του μέτρου για απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όπως ανέφερε στην «Κ», ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, η πρόταση του Υφυπουργείου είναι να παραμείνει ο ίδιος αριθμός που ίσχυε και στο πρώτο lockdown του Απριλίου, δηλαδή το 8998. Σε ότι αφορά στις κατηγορίες για κατ' εξαίρεση μετακινήσεις, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι η πρόταση προς το Υπουργικό θα είναι να παραμείνουν οι ίδιες, ωστόσο με μία εξαίρεση.

Η εξαίρεση θα αφορά την πρώτη κατηγορία στην οποία θα αποστέλλεται sms για μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό. Το Υφυπουργείο θα προτείνει να εισαχθεί στην συγκεκριμένη κατηγορία η επιλογή για μετάβαση για rapid test ώστε να γίνεται απρόσκοπτα, η δειγματοληψία παγκύπρια.

Οι σχετικές κατηγορίες για κατ' εξαίρεση μετακινήσεις:

1.Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό

2.Μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης

3.Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4.Απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης

5.Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού (καραντίνα)

6.Μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες με την κατοικία τους περιοχές

7.Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων

8. Δήλωση οποιουδήποτε άλλου σκοπού μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Τονίζεται ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο και θ' ανακοινωθούν την Παρσσκευή (8/1).

Πηγή: Η Καθημερινή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση