ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πορτογαλία: Ο πρώτος βασιλικός γάμος μετά από 25 χρόνια

Ας γνωρίσουμε την chic νύφη Μαρία Φρανσίσκα της Μπραγκάνσα.

Μαρία Καραμάνου

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν μια πολυαναμενόμενη γιορτή στην Πορτογαλία, καθώς πραγματοποιήθηκε ο πρώτος βασιλικός γάμος της χώρας μετά από 25 χρόνια. Το χαρούμενο ζευγάρι αποτελείται από την Ινφάντα Μαρία Φραγκίσκα, Δούκισσα της Κοΐμπρα, και τον σύντροφό της Duarte de Sousa Araújo Martins, οι οποίοι αντάμωσαν στον γάμο που πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι της Μάφρα το Σάββατο.

Photo By @the_royal_watcher On Instagram

Η Μαρία Φραγκίσκα είναι η μοναχοκόρη του Δούκα και της Δούκισσας της Μπραγκάνζα. Ο πατέρας της, Dom Duarte Pio, είναι ο κληρονόμος του παλιού θρόνου της Πορτογαλίας, που πλέον έχει καταργηθεί μετά την επανάσταση του 1910. Το 1952, ο πατέρας του Duarte Pio, Duarte Nuno, ήταν ο πρώτος Πορτογάλος βασιλικός που επέστρεψε στη χώρα μετά την επανάσταση και την εξορία της μοναρχίας. Σήμερα, η οικογένεια διατηρεί έναν ημιεπίσημο ρόλο στην πορτογαλική κοινωνία.

Photo By @the_royal_watcher On Instagram

Ο γαμπρός είναι δικηγόρος και δήλωσε στο CNN Portugal ότι σκοπεύει να ανταπεξέλθει στα βασιλικά του καθήκοντα, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τη σύζυγό του (που αποκαλεί "Chica") και σκοπεύει να συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα. Τόνισε ότι η "Chica" είναι η προτεραιότητά του και προτίθεται να συνοδεύει την σύζυγό του σε ό,τι της ζητηθεί, ενώ ταυτόχρονα επιθυμεί να διατηρήσει μια φυσιολογική και δυναμική ζωή ως ζευγάρι και να εξακολουθήσει να εργάζεται για την οικογένειά του.

Το ζευγάρι είναι μαζί από το 2019 και ανακοίνωσε τον αρραβώνα του το περασμένο έτος.

Photo By @the_royal_watcher On Instagram

Ο κατάλογος των προσκεκλημένων ανέρχεται σε περίπου 1200 άτομα και περιλαμβάνει φίλους του ζευγαριού, πολλούς Ευρωπαίους βασιλείς και αριστοκράτες, καθώς και τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας. Ανάμεσα στους καλεσμένους συμπεριλαμβάνονται η πριγκίπισσα Miriam al-Ghazi της Ιορδανίας, η χήρα πριγκίπισσα του Turnovo, ο δούκας της Βυρτεμβέργης, ο πρίγκιπας Sebastien του Λουξεμβούργου, ο πρίγκιπας Guillaume και η πριγκίπισσα Sibilla του Λουξεμβούργου, η μεγάλη δούκισσα Maria Vladimirovna της Ρωσίας, ο διάδοχος Leka II της Αλβανίας, ο κόμης και η κόμισσα του Παρισιού, ο πρίγκιπας Ludwig και η πριγκίπισσα Sophie της Βαυαρίας, ο πρίγκιπας Philipp και η πριγκίπισσα Isabelle του Λιχτενστάιν, καθώς και η πριγκίπισσα Anna Cecilia του Bourbon-Parma και ο κόμης Rodolphe de Causans.

Photo By @the_royal_watcher On Instagram

Οι γνωστοί προσκεκλημένοι έφτασαν στη Βασιλική της Μάφρα το απόγευμα του Σαββάτου. Η εντυπωσιακή εκκλησία βρίσκεται μέσα στο Palácio Nacional de Mafra, ένα από τα ιστορικά ανάκτορα της πορτογαλικής μοναρχίας και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κοντά στα διατηρημένα βασιλικά διαμερίσματα βρίσκεται μια εκπληκτική βασιλική μπαρόκ, η οποία φιλοξένησε τον μεγάλο βασιλικό γάμο με όλη την πολυτέλεια της.

Photo By @the_royal_watcher On Instagram

Όσον αφορά τη νύφη, έφτασε έξω από το παλάτι σε μια άμαξα που ήταν στολισμένη με γυψοφύλλη και συνοδευόταν από τον πατέρα της. Επέλεξε ένα μινιμαλιστικό, μακρυμάνικο νυφικό φόρεμα σε απόχρωση ιβουάρ από τον σχεδιαστή Luzia do Nascimento. Εντυπωσιακή λεπτομέρεια του νυφικού ήταν η διαμαντένια τιάρα, που ανήκε στην βασίλισσα Amélie και την φόρεσε επίσης η μητέρα της νύφης κατά την ημέρα του γάμου της.

Photo By @the_royal_watcher On Instagram

Ο σύζυγός της, που πλέον μπορεί να αυτοαποκαλείται Δούκας της Κοΐμπρα, επέλεξε να φορέσει ένα παραδοσιακό κοστούμι με μπλε γραβάτα. Το ζευγάρι, που φημολογείται ότι σχεδιάζει να μετακομίσει στο Λονδίνο, φαινόνταν πολύ ευτυχισμένο καθώς βγήκε από την εκκλησία.

Photo By @the_royal_watcher On Instagram

Η δεξίωση που ακολούθησε την τελετή πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Palácio de Mafra. Εκεί, οι καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική αυλή για να συγχαρούν τους νεόνυμφους με σαμπάνια, ενώ οι νεόνυμφοι έκοβαν την εντυπωσιακή πολυεπίπεδη γαμήλια τούρτα τους, χρησιμοποιώντας σπαθιά.

Photo By @the_royal_watcher On Instagram

Στη συνέχεια, η βραδινή δεξίωση πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των γονέων της νύφης στο São Pedro de Sintra, κοντά στη Λισαβόνα, και ήταν μια πραγματική οικογενειακή υπόθεση. Εκατοντάδες καλεσμένοι παραβρέθηκαν σε αυτό το γκαλά για δείπνο και χορό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η νύφη ενδύθηκε με ένα απλό λευκό φόρεμα με λαιμόκοψη halter, το οποίο επίσης σχεδίασε ο σχεδιαστής Luzia do Nascimiento. Το φόρεμα αυτό μοιάζει πολύ με το φόρεμα Stella McCartney που φορούσε η δούκισσα του Σάσεξ, Meghan Markle, για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry το 2018.

Photo By @the_royal_watcher On Instagram

Η Ινφάντα πρόσθεσε μια πινελιά χρώματος στην εμφάνισή της με μια εντυπωσιακή καρφίτσα στα μαλλιά, η οποία διακοσμούνταν με σμαράγδια και διαμάντια, καθώς και ασορτί σκουλαρίκια. Και τα δύο κοσμήματα ήταν οικογενειακά κειμήλια, και ο γαμπρός είχε ακόμα χρησιμοποιήσει ένα διαμάντι από αυτήν τη συλλογή για το δαχτυλίδι αρραβώνων της Ινφάντα.

Photo By @the_royal_watcher On Instagram

Επιπλέον, το βράδυ πριν από τον γάμο, ο Δούκας και η Δούκισσα διοργάνωσαν ένα φεστιβάλ στο σπίτι τους. Αυτό το γεγονός αποτέλεσε ένα ευχάριστο μίγμα νέων και παλαιών παραδόσεων, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού και του ντυσίματος της Ινφάντα, η οποία επέλεξε να φορέσει την παραδοσιακή τοπική νυφική ενδυμασία της «Noiva do Minho (νύφη της Viana)».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS