ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ποιοι είναι οι mega rich που έλαβαν κυπριακό διαβατήριο

Δείτε την λίστα

newsroom must

Πρόσφατο δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Aljazeera αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία ότι πωλούσε διαβατήρια σε εγκληματίες και φυγάδες, ενώ το πρακτορείο φαίνεται ότι έχει στην κατοχή του επίσημα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας τα οποία διέρρευσαν εκ των έσω. Το γεγονός φέρνει για άλλη μια φορά την δημοκρατία σε δύσκολη θέση... και το ζήτημα των "χρυσών διαβατηρίων", επανέρχεται.

Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα γράφτηκαν σε διάφορα κυπριακά και ξένα ΜΜΕ, βρήκαμε μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους που σύμφωνα με το Aljazeera έλαβαν κυπριακό διαβατήριο.

Yang Huiyan
Μεταξύ των ανθρώπων που πήραν στα χέρια τους κυπριακό διαβατήριο σύμφωνα με το Aljazeera είναι και η πιο πλούσια γυναίκα στην Ασία, η Yang Huiyan. H δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας (με net worth 28,7 δις) έλαβε την έγκρισή της για κυπριακό διαβατήριο στις  23.10.2018. Η 39χρονη Yang Huiyan ασχολείται κυρίως με τον χώρο ακινήτων και είναι μέτοχος του Country Garden Holdings ενώ τo 2020 βρέθηκε στην 38η θέση της λίστας των Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Taha Mikati
Ο 76χρονος δισεκατομμυριούχος Taha Mikati, αδερφός του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, κατέχει επίσης κυπριακό διαβατήριο από τις 03.07.2018. Η περιουσία του ανέρχεται στα 2 δις. δολάρια και ο ίδιος σήμερα είναι co-founder των Investcom, the M1 Group και Mikati Foundation.


Το mega-yacht της οικογένειας

Mohammed A. H. Jameel
Ο Σαουδάραβας Mohammed A. H. Jameel, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στα 5 δισ. δολάρια και αποτελεί μέλος της Γενικής Επενδυτικής Αρχής της Σαουδικής Αραβίας έλαβε το κυπριακό διαβατήριο στις 07.05.2018. O ίδιος έλαβε τιμητική διάκριση από την βασίλισσα Ελισάβετ το 2014.

Vadim Moskovitch
Το πρώην μέλος του ρωσικού ανώτερου οίκου του κοινοβουλίου και σημερινός πρόεδρος του αγροτουριστικού ομίλου Rusagro και 57ο πλουσιότερο άτομο της Ρωσίας,Vadim Moskovitch, πήρε κυπριακό διαβατήριο στις 15.02.2017. Ο ίδιος ασχολείται και με αρκετά φιλανθρωπικά έργα ενώ η περιουσία του 53χρονου ανέρχεται στα 2,2 δις.

Zhang Keqiang
Με net worth 1.4 δις, ο 60χρονος Zhang Keqiang που αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους real estate της Κίνας πήρε κυπριακό διαβατήριο στις 14.02.2018. Ο Zhang Keqiang επίσης έχει στην ιδιοκτησία του μερίδιο της εταιρίας Qinghai Salt Lake Industry Group.

Tang Yong
Ο Κινέζος executive director του China Resources Power Holding και κάτοχος της 80ης θέσης στην λίστα Fortune Global 500 με έσοδα 91 δις, κατέχει κυπριακό διαβατήριο από τις 21.01.2019.

Alexei Ananiev
Ο 56χρονος Ρώσος έστρεψε την προσοχή πάνω του το 2017, όταν μπήκε στην λίστα Forbes με τους δισεκατομμυριούχους και κατέχοντας 1.4 δις είδε την αίτησή του για κυπριακό διαβατήριο να εγκρίνεται στις 07.03.2017. Ο Alexei Ananiev μαζί με τον αδερφό του είναι ιδιοκτήτες της εταιρείας Technoserv - μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας του ενώ είναι και ιδρυτής της τράπεζας Promsvyazbank.

Natalia Vasylyuk - Oleg Bakhmatyuk
Η CEO και on the board of directors της εταιρείας Avangard Agrico, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αυγών στην Ευρώπη και former head του supervisory board της τράπεζας VAB, Natalia Vasylyuk,  μαζί με τον αδερφό της Oleg Bakhmatyuk, ιδιοκτήτη της τράπεζας VAB, CEO του  Ukrlandfarming Plc και owner της Avangard Agrico, κατέχουν επίσης κυπριακό διαβατήριο. Η περιουσία του Oleg έγινε γνωστή το 2011 και όπως αναφέρεται στο site Αljazeera ανέρχεται στο 1 δις. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X