ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ποιες είναι οι κόρες του Πούτιν;

Σε κανένα από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν υπάρχουν φωτογραφίες τους

Πάρις Δημητριάδης

O πρόεδρος της Ρωσίας, έχει δύο, ίσως και τρεις κόρες, για τις οποίες δεν μιλάει σχεδόν ποτέ ενώ σίγουρα δεν είναι συμπτωματικό που σε κανένα από τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν υπάρχουν φωτογραφίες τους.

Το μυστικοπαθές πέπλο που καλύπτει την ύπαρξη και τη ζωή των κορών του Ρώσου Προέδρου επικαιροποιήθηκε μετά από τις ανακοινώσεις που ανακοινώθηκαν από τις ΗΠΑ εναντίον τους χθες Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επεκτάθηκαν για να συμπεριλάβουν τις δύο ενήλικες κόρες του Πούτιν, Μαρία και Κατερίνα.

Στην επίσημη ωστόσο δήλωση του Λευκού Οίκου, οι κόρες του Ρώσου Προέδρου δεν κατονομάζονται αλλά αναφέρονται γενικά και αόριστα ως τα δύο ενήλικα παιδιά του Πούτιν. «Αυτή η ενέργεια τους αποκόπτει από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και δεσμεύει κάθε περιουσιακό στοιχείο που κατέχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες» υπογραμμίζεται.

Πρόκειται για τις Μαρία Βορόντσοβα και Κατερίνα Τιχόνοβα, που ο Πούτιν είχε αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του και αεροσυνοδό Λιουντμίλα Σκρέμπνεβα, με την οποία ήταν παντρεμένος για τρεις δεκαετίες μέχρι το διαζύγιό τους το 2013. Στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι «αυτά τα άτομα έχουν πλουτίσει σε βάρος του ρωσικού λαού».

Ερωτηθείς γιατί οι δύο γυναίκες στοχοποιούνται από την Αμερική, ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι γυναίκες θα μπορούσαν να έχουν τον έλεγχο ορισμένων εκ των περιουσιακών στοιχείων του πατέρα τους.

Η Μαρία γεννήθηκε στο Λένινγκραντ το 1985 και η Κατερίνα γεννήθηκε στη Γερμανία το 1986 όταν η οικογένεια ζούσε εκεί κατά την θητεία του πατέρα της στην KGB. Και τα δύο κορίτσια έχουν πάρει τα ονόματα των γιαγιάδων τους. 

Όταν η οικογένεια μετακόμισε στη Μόσχα το 1996, τα κορίτσια φέρεται να φοίτησαν σε ένα γερμανικό σχολείο, στη συνέχεια ωστόσο τα δημοσιεύματα λένε ότι, όταν ο Πούτιν έγινε αναπληρωτής πρόεδρος τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το σχολείο και περιορίστηκαν σε κατ’ οίκον εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, η Μαρία φέρεται να έχει σπουδάσει βιολογία και ιατρική στη Μόσχα, ενώ η Κατερίνα έχει εξειδικευτεί στις Ασιατικές Σπουδές. Και οι δύο γυναίκες φοίτησαν στο πανεπιστήμιο με ψευδή στοιχεία. Η Μαρία σήμερα είναι 36 ετών και ζει στη Μόσχα ως ερευνήτρια ιατρικής με τον Ολλανδό σύζυγό της, Γιόριτ Φάασεν. Η Μαρία Βορόντσοβα είναι και συνιδιοκτήτρια της ρωσικής ιδιωτικής εταιρείας επενδύσεων στον τομέα της υγείας που ονομάζεται Nomenko, σύμφωνα με το περιοδικό «Time».

Ταυτόχρονα, με βάση τη μία και μοναδική αναφορά του Βλαντιμίρ Πούτιν στο εγγόνι του, το ζευγάρι φέρεται να έχει αποκτήσει ένα παιδί. Ειδικότερα, ο Πούτιν είχε πει το 2017 στον σκηνοθέτη Oliver Stone ότι ήταν παππούς. 

Η μικρότερη της αδελφή Κατερίνα, στα 35 της, είναι χορεύτρια ακροβατικής ενώ κατέχει και θέση στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Φέρεται επιπλέον να είναι επικεφαλής και ενός startup αξίας 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2013 είχε παντρευτεί τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Kίριλ Σαμαλόφ, με τον οποίο χώρισε το 2018 με την τότε υπόθεση διαζυγίου του να πυροδοτεί δημοσίευμα στο Bloomberg που έλεγε ότι η περιουσία των δυο μαζί ανερχόταν στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάντως δεν έχει γίνει σαφές εάν η Τιχόνοβα και η Βορόντσοβα διαθέτουβ περιουσία εκτός Ρωσίας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X