ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Αυτή την ώρα στο Κοιμητήριο Ζωγράφου συγγενείς, φίλοι και στενοί συνεργάτες λένε το τελευταίο αντίο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 63 ετών σκορπίζοντας θλίψη σε όσους τον γνώριζαν και όχι μόνο.

Η οικογένεια του δημιουργού έχει κάνει έκκληση αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί».

Κατά την διάρκεια της κηδείας που πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο Ζωγράφου τραγικές φιγούρες αποτέλεσαν τα μέλη της οικογένειάς του.

Από το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, όταν γνωστοποιήθηκε ο θάνατός του σπουδαίου τραγουδοποιού ραδιόφωνο, τηλεόραση και κοινωνικά δίκτυα κατακλύστηκαν από τραγούδια του, αλλά και από μηνύματα συντριβής για τον ξαφνικό χαμό του.

Την ίδια στιγμή στα social media, καλλιτέχνες, πολιτικοί, αλλά και πλήθος θαυμαστών του Μαχαιρίτσα εξέφρασαν μέσα από τις αναρτήσεις τους τη θλίψη για την απώλεια του.

 

Από τις πιο συγκινητικές αναρτήσεις ήταν εκείνη του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη του, Νίκου Πορτοκάλογλου, που μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα θα έδιναν μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία στις 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ο τραγουδιστής ανέβασε μία φωτογραφία στο Instagram από την τελευταία κοινή τους συναυλία πριν λίγες μέρες στον Βόλο, μαζί με στίχους από το τραγούδι «Ψέματα».

Ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με την μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο με τους "P.L.J. Band" με τίτλο "Gaspar", έναν δίσκο extended play 45 στροφών.

Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Στα 20 του χρόνια δημιουργεί με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J.

Το 1983 οπότε και κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής.

 Με πληροφορίες από Kathimerini.com.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X