ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Plandemic, το viral ντοκιμαντέρ που μεταδίδει ψευδείς πληροφορίες για τον Covid-19

«Σαρώνει» το διαδίκτυο το νέο «συνωμοσιολογικό» ντοκιμαντέρ

Δέσποινα Άσπρου

Αν ασχολείστε -έστω και λίγο- με τα κοινωνικά δίκτυα, μάλλον και εσείς θα έχετε παρατηρήσει, αν όχι παρακολουθήσει, το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Plandemic" που όπως ισχυρίζεται "ήρθε" για να ενημερώσει τον κόσμο για τον κορωνοϊό. Στην πραγματικότητα όμως, κάθε άλλο, παρά αυτό κάνει. Το εν λόγω ντοκιμαντέρ αναφέρει επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας και περιέχει μη ακριβείς θεωρίες που μπορεί να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Όπως μάλιστα αναφέρουν ειδικοί, το βίντεο παραθέτει μη αληθείς ιατρικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του ιού και την προέλευσή του. Όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, το βίντεο "κατέβηκε" από το διαδίκτυο, ωστόσο αρκετοί χρήστες το αναρτούν εκ νέου.
Για την ιστορία να πούμε πως οι δημιουργοί του «Plandemic» αναφέρουν πως ο αριθμός των νεκρών που ανακοινώνεται δεν είναι αληθινός και πως τον «κατασκευάζουν» οι κυβερνήσεις για να ασκήσουν έλεγχο στους πληθυσμούς, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται πως ο ιός απελευθερώθηκε από εργαστήριο και πως δεν θα μπορούσε να έχει προκληθεί με φυσικό τρόπο.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα γράφτηκαν πολλά για το εν λόγω ντοκιμαντέρ, ωστόσο ένα δημοσίευμα του Elle, κάνει λόγο για 5 πράγματα που αναφέρει και είναι σίγουρα λάθος. Δείτε στην συνέχεια ποια είναι αυτά.

1.Η επιστήμονας που μιλάει στο βίντεο, Judy Mikovits δεν είναι GOAT επιστήμονας, αλλά στην πραγματικότητα αναλύει με λάθος τρόπο επιστημονικά δεδομένα.

2.Το βίντεο υποστηρίζει πως το να φοράς μάσκα σε "βοηθά να κολλήσεις κορωνοϊό, ενώ η αλήθεια είναι πως σου δίνει την δυνατότητα στην περίπτωση που έχεις νοσήσει, να μην μεταφέρεις τον ιό σε άλλα άτομα.

3.Το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ αναφέρει πως τα εμβόλια για εποχιακή γρίπη σου μεταφέρουν τον κορωνοϊό, ενώ στην πραγματικότητα ο covid-19 δεν έχει να κάνει με τις εποχιακές γρίπες και σαφώς σχετικά εμβόλια δεν σχετίζονται μαζί του.

4.Στο βίντεο τονίζει πως ο κορωνοϊός φτιάχτηκε σε εργαστήριο, ενώ οι ειδικοί αναφέρουν πως προέκυψε με φυσικό τρόπο. Όσο αφορά φυσικά αυτό, έχοντας ακούσει πληθώρα πληροφοριών, κανένας μας πλέον δεν ξέρει τι να πιστέψει.

5.Το βίντεο αναφέρει πως επιβάλλεται να ανοίξουν οι παραλίες, χωρίς να αναφέρει μέτρα προστασίας κάτι που είναι απαραίτητο, αφού αν ο χώρος είναι πολυσύχναστος, τότε ο ιός θα μπορέσει να μεταδοθεί με τεράστια ταχύτητα και ευκολία.

Με πληροφορίες από Elle και Huffingtonpost

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση