ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Παύλος Κοντίδης: Συγκινητικές οι πρώτες του δηλώσεις μετά το χάλκινο μετάλλιο

Δύο Παγκόσμια Κύπελλα και πρόκριση για «Παρίσι 2024» στις στοχεύσεις Κοντίδη μετά το Πανευρωπαϊκό

Έχοντας εξασφαλίσει το πέμπτο του μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ανδόρα της Ιταλίας, ο Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος βάζει πλώρη για δύο Παγκόσμια Κύπελλα στη Μαγιόρκα και στο Hyeres, ενώ αμέσως μετά ξεκινάει η προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Αυγούστου, που θα δώσει και τα πρώτα εισιτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».  

Το πρόσφατο χάλκινο μετάλλιο, που είναι το πέμπτο Πανευρωπαϊκό για τον 33χρονο Ολυμπιονίκη, μετά τα χρυσά το 2022 και το 2018 και τα χάλκινα το 2017 και το 2009, τον γέμισε ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς η προπονητική ομάδα του Γιόζο Γιάκελιτς, στην οποία ανήκει, κατέλαβε τις τρεις πρώτες θέσεις, με τους Κροάτες Στιπάνοβιτς και Γιούρισιτς στην πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα, ενώ ο Κοντίδης βρέθηκε στην τρίτη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος όχι μόνο με το χάλκινο αλλά για όλη την ομάδα. Ήταν επικό. Μια ημέρα που ο προπονητής μου ονειρευόταν πολλά χρόνια και ότι το καταφέραμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, λέει πολλά για την αντοχή μας ως ομάδα. Συνεχίζουμε δυνατά» ανέφερε μετά τον τερματισμό ο Παύλος Κοντίδης.

Σημείωσε ότι ήταν μία βδομάδα με πολλά σκαμπανεβάσματα και ψυχολογική καταπόνηση για όλους τους αθλητές λόγω της προσέγγισης του αγώνα από τους διοργανωτές και τους κριτές. Ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού ξεκίνησε όγδοος στην τελευταία ημέρα παρότι είχε κάνει αρκετά καλό αγώνα τόσο στις κούρσες που τελικά μέτρησαν, αλλά και σε δύο από αυτές που ακυρώθηκαν, οι οποίες, αν είχαν μετρήσει, θα τον έφερναν πολύ ψηλότερα αρκετά πιο νωρίς.  

«Η τελευταία ημέρα ήταν πολύ απαιτητική καθώς έγιναν και οι τρεις προγραμματισμένες κούρσες» δήλωσε ο Παύλος που κατόρθωσε από την όγδοη να ανέβει στην τρίτη θέση μέσα στις τρεις τελευταίες κούρσες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X