ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πάσχα : Πότε θα είναι κλειστές οι υπεραγορές

Τι λέει ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών για τις απολυμάνσεις

Της Άντρης Θρασυβούλου

Εκτός απροόπτου και αναλόγως εξελίξεων, οι υπεραγορές στην Κύπρο θα παραμείνουν κλειστές για δύο ημέρες κατά την περίοδο του Πάσχα.

Αυτό ανέφερε στο 24news ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου. υπενθυμίζοντας ότι οι υπεραγορές θα είναι κλειστές την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Την Τρίτη του Πάσχα οι υπεραγορές θα λειτουργήσουν κανονικά.

Απολυμάνσεις σε καθημερινή βάση

Στο μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει τα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί και αφορούν εργαζόμενους σε υπεραγορές στην Κύπρο, ο κ. Χατζηαδάμου τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις υπεραγορές πραγματοποιούνται καθημερινά απολυμάνσεις. Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηαδάμου κάθε δύο ώρες απολυμαίνονται σημεία στα οποία δεν βρίσκονται καταναλωτές ενώ με το κλείσιμο των καταστημάτων, κάθε βράδυ απολυμαίνονται όλοι οι χώροι.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας εάν σε οποιαδήποτε επιχείρηση και/ή ιδιωτικό γραφείο και/ή στο δημόσιο, και/ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και/ή στις Ανεξάρτητες υπηρεσίες και/ή στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, εντοπιστεί κρούσμα μόλυνσης από τον Κορωνοϊό, θα πρέπει να ανασταλεί αμέσως η λειτουργία τους και να γίνει απολύμανση του χώρου, πριν την επανα-λειτουργία τους:

Νοείται ότι, πρέπει να απομακρυνθεί όλο το προσωπικό μέχρι την ολοκλήρωση της απολύμανσης και την επαναλειτουργία τους. Για την απολύμανση χρησιμοποιείται εγκεκριμένο απολυμαντικό από αδειούχους χρήστες βιοκτόνων, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Μετά την απολύμανση, ο χώρος παραμένει κλειστός για τουλάχιστον τρεις (3) ώρες και ακολούθως ανοίγουν οι πόρτες για περίπου 30 λεπτά για εξαερισμό, πριν την είσοδο του προσωπικού, με εξαίρεση τις στενές επαφές του κρούσματος, οι οποίες θα προκύψουν από την ιχνηλάτηση και θα τεθούν σε καραντίνα.

Διαβάστε το σχετικό διάταγμα του αρμόδιου Υπουργού ΕΔΩ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS