ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

Pantone: Ποιό είναι τo χρώμα του 2016;

Σταύρη Φράγκου

Το Pantone κάθε χρόνο ανακοινώνει το κυρίαρχο χρώμα της νέας χρονιάς, λίγο πριν μας αποχαιρετίσει η χρονιά που φεύγει. Από ρομαντική οπτική γωνία φαίνεται πως βλέπει το 2016 η εταιρεία Pantone και γι’ αυτή τη χρονιά επέλεξε όχι ένα αλλά δυο χρώματα που ανήκουν και στην ίδια χρωματική οικογένεια, των παστέλ.

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν ως "χρώματα της χρονιάς" είναι ήρεμα, γαλήνια βγαλμένα από παραμύθι, το Rose Quartz και το Serenity.

«Το Rose Quartz είναι ένας παρακινητικός αλλά ταυτόχρονα απαλός τόνος που αποπνέει συμπόνια και μια αίσθηση ψυχραιμίας, ενώ το Dubbed Serenity είναι ελαφρύ όπως η έκταση του μπλε ουρανού από πάνω μας, φέρνοντας συναισθήματα χαλάρωσης, ακόμη και σε ταραγμένους καιρούς», ανέφερε η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Pantone.

Η διευθύντρια του Ινστιτούτου, Leatrice Eiseman, δήλωσε: «Σε πολλά μέρη του κόσμου υπάρχει ασάφεια στο θέμα των δύο φύλων σε επίπεδο μόδας, κάτι που με τη σειρά του επηρεάζει τις τάσεις των χρωμάτων σε όλη τη γκάμα του design».
«Σε πολλά μέρη του κόσμου, βιώνουμε μια γενική ασάφεια που συνδέεται με τη μόδα, που με τη σειρά της έχει επηρεάσει τις τάσεις στα χρώματα σε όλες τις εκφάνσεις του design. Αυτή η πιο πολυδιάστατη προσέγγιση του χρώματος συνάδει με τα κοινωνικά κινήματα για την ισότητα των δύο φύλων όπως και με τη γενική ρευστότητα που επικρατεί στο σύγχρονο γίγνεσθαι. Ο καταναλωτής έχει μια πιο έντονη ανάγκη να βρει την ανακούφιση μέσα από τη χρωματική έκφραση. Επίσης, η νέα γενιά δίνει ολοένα και λιγότερη σημασία σε νόρμες και στην κριτική, και διατηρεί μια ανοιχτή διαδραστικότητα με την ψηφιακή πληροφορία, η οποία μας άνοιξε τα μάτια σε διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με τη χρήση των χρωμάτων».

Το μόνο σίγουρο είναι πως με τις δύο αποχρώσεις Pantone για το 2016, οι ιδέες για συνδυασμούς στη μόδα, την ομορφιά και τη διακόσμηση θα είναι πολλές με τα δυο χρώματα να είναι το αντίδοτο στο στρες της σύγχρονης ζωής.

Πώς σας φαίνονται;

 

*Ξεφυλλίστε τις σελίδες του must Δεκεμβρίου και κάντε τις επιλογές σας όσον αφορά τη μόδα και την ομορφιά ανάλογα με τα χρώματα της χρονιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
colour  |  year  |  2016  |  pantone  |  χρώμα  |  χρονιά  |  μόδα  |  ομορφιά

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X