ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του Digital Agenda Cyprus Summit

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Digital Agenda Cyprus Summit που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (15/10) στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, με πλήθος κόσμου να δίνει το ''παρών'' του.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το συνέδριο  που έχει στόχο την καθιέρωση της Λευκωσίας ως περιφερειακού κόμβου των ψηφιακών εξελίξεων και την ανάδειξή της σε πανεπιστημιακό κέντρο αλλά και επίκεντρο της γνώσης και συζήτησης του ψηφιακού γίγνεσθαι.

Η έναρξη έγινε από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση αφότου ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα. Μεταξύ άλλων, ο κύριος Σχοινάς δήλωσε ότι η ψηφιοποίηση αποτελεί καταλύτης για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη, ενώ όπως υπογράμμισε, στο επόμενο χρονικό διάστημα, η Ε.Ε θα χρειαστεί εκατοντάδες χιλιάδες άτομα τα οποία θα πρέπει να είναι εξειδικευμένα στη νέα ψηφιακή εποχή.


O Μαργαρίτης Σχοινάς

Στη συνέχεια, ανέβηκε στη σκηνή ο Αndreas Ekstrom. Ο βραβευμένος Σουηδός δημοσιογράφος και συγγραφέας τόνισε την αναγκαιότητα στη νέα τάξη πραγμάτων να υπάρχει κρίση και αρχές αλλά και δημοκρατία, και κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των εκατοντάδων σύνεδρων που παρευρέθηκαν στο Digital Agenda Cyprus Summit στη Λευκωσία. Mε μότο ''the future is us'', στο οποίο εμπερικλείονται το πάθος για την εκπαίδευση, την ψηφιακή ισότητα και το όραμα για έναν κόσμο στον οποίο μοιραζόμαστε τον πλούτο, ο Andreas Ekstrom ανέλυσε τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα.


O Αndreas Ekstrom

''Μας λείπει το όραμα για την ανθρωπότητα'', υπογράμμισε στην παρουσίασή του ο Daniel Domscheit-Berg, ειδικός ασφάλειας δικτύου και πρώην εκπρόσωπος της WikiLeaks στη Γερμανία. Μπορούμε, δήλωσε ωστόσο, να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να λύσουμε σημαντικά προβλήματα στο μέλλον.

Ακολούθησε συζήτηση με τους Andreas Ekström, Κυριάκο Κόκκινο και John Oλύμπιο.


O Daniel Domscheit-Berg 

Ακολούθησε συζήτηση με τους: Xάρη Γεωργιάδη, Daniel Domscheit-Berg και Ανδρέα Παράσχο.

Σήμερα, Τετάρτη (16/10) ακολουθεί η δεύτερη ημέρα του Digital Agenda Cyprus Summit με τους ομιλητές να θίγουν τα θέματα: ''The ganechangers'', ''The joy of CX in the Digital Era'', ''From Hype to Reality'',''Influencing the Influencers''.

Δείτε αναλυτικότερα το σημερινό πρόγραμμα ΕΔΩ

Το Digital Agenda Cyprus Summit είναι πραγματικότητα χάρη στη μεγάλη στήριξη της Cyta. Ευχαριστούμε επίσης την Τράπεζα Κύπρου, την Deloitte και τη Logicom. Σε αυτό συμμετέχουν τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά/ ερευνητικά ιδρύματα της χώρας: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ινστιτούτο Γενετικής, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ και RISE.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS