ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

«Ορέστης», ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος σε Κύπρο και Ελλάδα

«Πέρα από την αλήθεια που βλέπεις, πέρα από την αλήθεια που ακούς, που διαβάζεις που αισθάνεσαι. Από την αλήθεια του θύτη και του θύματος υπάρχει και μια άλλη αλήθεια… όταν ο άνθρωπος ξεπερνάει τα όρια του και ο χρόνος χάνει την σημασία του, όταν η στιγμή γίνετε μια ζωή… μια λεπτή κόκκινη γραμμή». Κάπου εκεί ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως μεσουρανούν οι λεγόμενοι κατά συρροή δολοφόνοι. Τις πλείστες εκ των περιπτώσεων είναι άνθρωποι αφανείς, απαρατήρητοι, ήσυχοι, οι λεγόμενοι «άνθρωποι της διπλανής πόρτας».

Τα 7 θύματα ενός κατά συρροή δολοφόνου

Με βάση την εγκληματολογία για να θεωρείται κάποιος serial killer πρέπει να έχει διαπράξει τουλάχιστον τρεις δολοφονίες. Οι φόνοι είναι πανομοιότυπου τρόπου σε διαφορετικό συνήθως χρόνο - χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Είναι άτομα τα οποία κρύβουν μέσα τους μία φοβία ή ένα απωθημένο ή μια τραυματική εμπειρία το οποίο εκδηλώνουν σε κάποια φάση.
Οι κατηγορίες των κατά συρροή δολοφόνων

Βιωματικοί / Εκδίκηση: Τα άτομα με προβλήματα στη σχέση με τη μητέρα τους ή τη σύζυγο τους ή άλλο πρόσωπο του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος, το οποίο τους έχει στιγματίσει και ως εκ τούτου επιλέγουν ίδιου τύπου άτομα για να εκδικηθούν.

Αποστολή: «Έχω αποστολή να σκοτώσω» αυτό έχει μέσα στο μυαλό του. Ο ρατσισμός ως προς μια συγκεκριμένη ομάδα είναι για τον δολοφόνο αποστολή.

Πάντα κοινός παράγοντας είναι η ηδονή και προστίθεται μια εκ των πιο πάνω κατηγοριών.

«Ορέστης», ο πρώτος κατά συρροή δολοφόνος της Κύπρου

Συγκλονισμένη η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί τα φρικιαστικά εγκλήματα του «Ορέστη». Ο 35χρονος ύποπτος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς φαίνεται να ομολόγησε επτά φόνους. Όλα τα θύματα του αλλοδαπές γυναίκες που κατά βάση «ψάρευε» από πλατφόρμα γνωριμιών σε μέσο κοινωνική δικτύωσης.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου
Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να κρύβει κάποιος μέσα στο μυαλό και την ψυχή του. Τι είναι άραγε αυτό που μπορεί να σε μετατρέψει από ένα ήρεμο άτομο σε ένα τέρας; Ερωτήματα σίγουρα πολλά, απαντήσεις λίγες, κατανόηση σχεδόν μηδαμινή μιας και η φρικαλεότητα των πιο πάνω εγκλημάτων είναι δύσκολο να χωρέσει στον ανθρώπινο νου.

«Ο ένοχος ενός εγκλήματος πληροί τρεις προϋποθέσεις: είχε το κίνητρο, τα μέσα και την ευκαιρία», υποστηρίζει η θεωρία της εγκληματολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 
Έτσι διάλεγε τις τοποθεσίες o serial killer «Ορέστης»
- Τα 7 θύματα ενός κατά συρροή δολοφόνου
Το προφίλ ενός serial killer - Το κίνητρο, ο φόνος και η ηδονή
Αντιμέτωπη με έναν serial killer η κυπριακή κοινωνία

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X