ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

ΟΛΥΜΠΙΟΝ – Συνώνυμο με την καινοτομία στο χώρο της εκπαίδευσης

Με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων του σχολείου, εγκαινιάζεται το Δημοτικό Σχολείο ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Άννα Πολυβίου

Το ΟΛΥΜΠΙΟΝ άνοιξε τις πόρτες του το 2003 και γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του με τα εγκαίνια όχι ενός, ούτε δύο, αλλά τριών νέων έργων. Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης 14 Νοεμβρίου, με αφορμή τον εορτασμό για τα 20 χρόνια του σχολείου, πραγματοποιήθηκαν τα εντυπωσιακά εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου ΟΛΥΜΠΙΟΝ, των καινούργιων γηπέδων και της καφετέριας.

Το παρών τους στην ξεχωριστή εκδήλωση έδωσαν ιδιαίτεροι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου, Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι και Εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και Βουλευτές, οι Δήμαρχοι Λευκωσίας, Λακατάμιας, Αγλαντζιάς και Τσερίου, ο υπαρχηγός της αστυνομίας, ο έπαρχος και Εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και ΔΗΠΑΕ. 

Στην ομιλία του ο ιδιοκτήτης του ΟΛΥΜΠΙΟΝ, κ. Γιώργος Κρητικός, δήλωσε πως «Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της εποχής αλλά κυρίως σεβόμενοι τους μαθητές μας και τις ανάγκες τους προχωρήσαμε μπροστά», ενώ συμπλήρωσε πως με μεγάλη περηφάνια και συγκίνηση εγκαινιάζουν την πτέρυγα που θα στεγάζει το Δημοτικό Σχολείο ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Η κα Μαρία Κρητικού, γενική διευθύντρια του Γυμνασίου - Λυκείου ΟΛΥΜΠΙΟΝ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, «Η διαδρομή μας, πάντοτε εμπλουτισμένη με όραμα, πίστη, αποφασιστικότητα, τόλμη, συνέπεια, διάθεση για προσφορά και προθυμία να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και στις προκλήσεις της κάθε εποχής».

Στην ομιλία της η κα Χριστίνα Κρητικού, γενική διευθύντρια του Δημοτικού ΟΛΥΜΠΙΟΝ, δήλωσε πως το ΟΛΥΜΠΙΟΝ διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Δημοτικού σχολείου που επίκεντρο θα έχουν το μαθητή.

Συνολικά, το έργο ανάπτυξης των εγκαταστάσεων της καινούργιας πτέρυγας, η οποία θα στεγάζει το Δημοτικό σχολείο, και το χώρου εστίασης, κόστισαν περισσότερα από €1,000,000. Επιπρόσθετα, νέα γήπεδα δημιουργήθηκαν, ποδοσφαίρου futsal με χορτοτάπητα τελευταίας γενιάς, καθώς και κατασκευή στίβου και γηπέδου paddle. Η αγορά της γης προκειμένου να κατασκευαστούν τα γήπεδα μαζί με τη διεκπεραίωσή τους ξεπέρασε τις €800,000. Παράλληλα, ανακαινίστηκαν τα γήπεδα tennis, basketball και volleyball, η αξία των οποίων ανήλθε στις €100,000.

Η σωστή και ολοκληρωμένη διαδικασία εκπαίδευσης για τα παιδιά μας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για μια σύγχρονη κοινωνία, η οποία θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής. Το ΟΛΥΜΠΙΟΝ Γυμνάσιο - Λύκειο αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σύγχρονης εκπαίδευσης, το οποίο προσφέρει στα παιδιά τις κατάλληλες βάσεις για το μέλλον τους. Πρόκειται για ένα Ιδιωτικό σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης, πλήρως εναρμονισμένο με σύγχρονες και τεχνολογικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Μέσω αυτών, η διαδικασία εκμάθησης εξελίσσεται, ενώ ξεφεύγει από τα «κλασσικά πρότυπα», κάτι που την κάνει πιο ευχάριστη και περισσότερο κατανοητή για τους μαθητές.

Ο στόχος του ΟΛΥΜΠΙΟΝ είναι πολυδιάστατος, καθώς δε στοχεύει μόνο στην επαγγελματική ανέλιξη των παιδιών, αλλά κυρίως στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων και ταλέντων. Το σχολείο, μεταξύ άλλων, παρέχει σχολικούς συμβούλους επαγγελματικής και συμβουλευτικής αγωγής, οι οποίοι στηρίζουν τους μαθητές ποικιλοτρόπως, τόσο με ψυχολογική και συναισθηματική στήριξη, όσο και με την παροχή συμβουλών και πληροφοριών σχετικά με την μετέπειτα πορεία τους στο πανεπιστήμιο και την επιλογή επαγγελματικού κλάδου.

Το ΟΛΥΜΠΙΟΝ ξεχωρίζει για την ακαδημαϊκή του αριστεία, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι πολυάριθμες τιμητικές βραβεύσεις και διακρίσεις που έχει πετύχει καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, τόσο σε Παγκύπριο επίπεδο, όσο Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια. Πολλοί είναι και οι μαθητές του ΟΛΥΜΠΙΟΝ οι οποίοι έχουν διακριθεί και έχουν λάβει πολύ υψηλές βαθμολογίες στις Παγκύπριες Εξετάσεις, για εισαγωγή στα πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας.

Ένα σχολείο το οποίο δε φημίζεται μόνο για την άρτια εκπαίδευση που παρέχει και τις άνετες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά και για την μοναδική του τοποθεσία. Το ΟΛΥΜΠΙΟΝ βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο και την καθαρή ατμόσφαιρα, μακριά από τη βαβούρα και τα ψηλά κτίρια της πόλης. Ενώ με τις πολυάριθμες δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τον πνευματικό τους κόσμο, να κοινωνικοποιηθούν και να απολαύσουν ευχάριστες στιγμές στο χώρο του σχολείου.

Φωτογραφίες από τις νέες εγκαταστάσεις του ΟΛΥΜΠΙΟΝ:

Οι νέες εγκαταστάσεις γηπέδων του ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Η κάτοψη των γηπέδων του ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Η κάτοψη των γηπέδων του ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Το εσωτερικό της καφετέριας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS