ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κομμάτια από τον Πύργο του Άιφελ θα έχουν τα μετάλλια

Ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες θα μπορούν να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι του Πύργου του Άιφελ, όπως ανακοίνωσε η διοργάνωση

Δέσποινα Άσπρου

Ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες θα μπορούν να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι του Πύργου του Άιφελ, όπως ανακοίνωσε η διοργάνωση.

Αναλυτικότερα και όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, τα μετάλλια που θα δοθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι του 2024 θα περιέχουν μέσα κομμάτια από το σίδερο του iconic παριζιάνικου μνημείου.

Αναφερόμενος στο εγχείρημα αυτό ο Θιρί Ρεμπούλ καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισίου 2024, αποκαλύπτει πως η ιδέα έχει ως στόχο να συνδεθούν οι Αγώνες με σύμβολα από τη Γαλλία. «Το απόλυτο σύμβολο του Παρισίου και της Γαλλίας είναι ο Πύργος του Άιφελ. Είναι μια ευκαιρία για τους αθλητές να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι από το Παρίσι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα εξάγωνα μετάλλια των 18 γραμμαρίων, που αντιπροσωπεύουν το σχήμα της Γαλλίας έχουν σχεδιαστεί από τον κοσμηματοπώλη Chaumet και είναι κατασκευασμένα από σίδηρο που ελήφθη από τον Πύργο κατά τη διάρκεια προηγούμενων ανακαινίσεων και στη συνέχεια αποθηκεύτηκαν για χρόνια σε μια αποθήκη της οποίας η τοποθεσία είναι μυστική.

Τα θραύσματα από τον Πύργο του Άιφελ είναι στο κέντρο των χρυσών, αργυρών και χάλκινων μεταλλίων, με αυλακώσεις που παραπέμπουν σε ακτίνες φωτός που εκρήγνυνται προς τα έξω – βγαλμένο από σχέδιο τιάρας στα αρχεία του οίκου Chaumet.

Να σημειώσουμε πως η αρχαιοελληνική θεά Νίκη με την Ακρόπολη θα είναι στη μια μεριά στο πίσω μέρος των μετάλλιων, και στην άλλη ο Πύργος του Άιφελ.

Στα μετάλλια των Παραολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο, θα απεικονίζεται ο Πύργος του Άιφελ από κάτω και θα έχουν σφραγίδα με το «Παρίσι 2024» σε γραφή μπράιγ - φόρος τιμής στον Γάλλο που την επινόησε.

Να προσθέσουμε πως τα 5.084 μετάλλια παράγονται από το νομισματοκοπείο της Γαλλίας.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS