ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Οκτώ νέες πόλεις δημιουργούνται προς τιμήν της Βασίλισσας

Με αφορμή τις επτά δεκαετίες που βρίσκεται στον θρόνο

Πάρις Δημητριάδης

Χωρίς σταματημό είναι οι φετινοί εορτασμοί σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ Β' που σηματοδοτεί τα 70 χρόνια από τη στέψη της που είχε γίνει στις 6 Φεβρουαρίου του 1952.

Στο πλαίσιο των εορτασμών, ανακοινώθηκε σήμερα ότι προς τιμήν της βασίλισσας δημιουργούνται οκτώ νέες πόλεις τόσο εντός της βρετανικής επικράτειας όσο και σε υπερπόντια εδάφη.

Συγκεκριμένα οι περιοχές Milton Keynes στην Αγγλία, Dunfermline στη Σκωτία, Bangor στη Βόρεια Ιρλανδία και Wrexham στην Ουαλία παίρνουν τον βασιλικό τίτλο ενώ για πρώτη φορά ανάλογη τιμή γίνεται και σε υπερπόντια εδάφη: Βασιλικό ανακηρύσσεται και το Stanley στα νησιά Φώκλαντ καθώς και μια περιοχή εξαρτώμενη από το στέμμα, το Douglas, στη Νήσο του Μαν. Οι περιοχές Colchester και Doncaster συμπληρώνουν τη λίστα των πόλεων που λαμβάνουν τη βασιλική τιμή.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά φέτος που επετράπη σε υπερπόντια εδάφη να υποβάλουν αίτηση για τον βασιλικό τίτλο .

Ο διαγωνισμός «Platinum Jubilee civic awards» απαιτούσε όπως οι διαγωνιζόμενες περιοχές αποδείξουν όπως η πολιτιστική τους κληρονομιά και η τοπική τους ταυτότητα αξίζει βασιλικό δεσμό. Οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν στη συνέχεια από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και υπουργών του Υπουργικού Συμβουλίου, προτού υποβληθεί σύσταση στη βασίλισσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, οι νέες βασιλικές πόλεις θα μπορούν τώρα να αναμένουν ευνοϊκότερη αντιμετώπιση.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση