ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οι συγκινητικές τοιχογραφίες του Bansky στα ερείπια της Ουκρανίας

Ο Bansky υπογράφει συνολικά 7 τοιχογραφίες στην Ουκρανία

newsroom must

Ο street artist Banksy εξέφρασε την υποστήριξη του στην Ουκρανία μέσα από τρεις νέες τοιχογραφίες του στη χώρα.

Έγινε γνωστός μέσα από τοιχογραφίες του στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1990 και πλέον έργα του υπάρχουν στο Παρίσι, την Νέα Υόρκη αλλά και την Γιούτα.

Η πρώτη τοιχογραφία, δείχνει έναν άντρα με γενειάδα να απολαμβάνει το μπάνιο του σε μια μπανιέρα, μέσα από ερείπια ενός σπιτιού. Δείχνοντας την βαρβαρότητα του πολέμου και τις δυσκολίες που βιώνει ο ουκρανικός λαός.

«Για εμένα συμβολίζει πως κάποιος ξεπλένει όλη τη βρώμα από πάνω του. Τη βρώμα της Ρωσικής κυβέρνησης» δηλώσε στο πρακτορείο Reuters κάτοικος της Ουκρανίας για την εν λόγω τοιχογραφία και πρόσθεσε «Αυτή η ζωγραφιά με κάνει να αισθάνομαι ότι ξεπλένομαι κι εγώ από τη βρώμα στην οποία μας έχουν υποβάλει».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Bansky υπογράφει συνολικά 7 τοιχογραφίες στην Ουκρανία, με πιο «αιχμηρή» θα λέγαμε την ζωγραφιά ενός μικρού παιδιού να κερδίζει έναν ενήλικα στο τζούντο, αφήνοντας αιχμές πως ο ενήλικας είναι ο Πούτιν, καθώς υπήρξε λάτρης του αθλήματος.

Σε μία άλλη τοιχογραφία βλέπουμε μια αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής να χορεύει ξανά μέσα σε ερείπια έχοντας ένα κολάρο στον λαιμό, ως σύμβολο των τραυμάτων του πολέμου.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS