ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Οι Rolling Stones τα βάζουν με τον Trump και απειλούν με μηνύσεις

«You Can’t Always Get What You Want»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κλείνει τις συγκεντρώσεις του με το τραγούδι των Rolling Stones, «You Can’t Always Get What You Want» και το συγκρότημα θέλουν να του απαγορεύσουν να παίζει κομμάτια τους.

Όπως αναφέρει το Variety το γνωστό συγκρότημα προσπαθεί εδώ και χρόνια να απαγορεύσει στο πρόεδρο την χρήση του κομματιού σε προεκλογικές ομιλίες ενώ απειλούν και με μήνυση.

Οι Rolling Stones μαζί με τον οργανισμό πνευματικών δικαιωμάτων BMI, προσπαθούν να σταματήσουν την χρήση του τραγουδιού τους για πολιτικούς ή κομματικούς σκοπούς.

«Αυτή μπορεί να είναι η τελευταία φορά που ο Donald Trump χρησιμοποιεί τραγούδια των Rolling Stone». Έχουν ήδη ενημερώσει την ομάδα του προέδρου ότι η μη εξουσιοδοτημένη χρήση τραγουδιών τους, θα συνιστούσε παραβίαση αδειοδότησης. Ωστόσο η ομάδα του Trump έχει πληρώσει για τα δικαιώματα χρήσης του τραγουδιού.

Το πρόβλημα που προκύπτει σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του οργανισμού πνευματικών δικαιωμάτων είναι ότι «Η άδεια χρήσης για μεγάλα συναυλιακά κέντρα δεν είχε ποτέ σκοπό να καλύπτει και πολιτικές εκδηλώσεις. Έτσι, αν μια προεκλογική καμπάνια βασίζεται σε μια τυπική άδεια συναυλιακού χώρου, τότε υπάρχει ο κίνδυνος αυτή να μην αρκεί. Η ομάδα του Trump έχει άδεια πολιτικού περιεχομένου που της επιτρέπει την αναπαραγωγή περισσότερων από 15 εκατομμυρίων μουσικών κομματιών, όπου και αν συμβεί η εκδήλωση. Υπάρχει ωστόσο μια ρήτρα, που επιτρέπει στον BMI, να εξαιρεί μουσικές δουλειές από την άδεια, σε περίπτωση που ο δημιουργός ή ο παραγωγός αντιτίθεται στην χρήση του».

Αυτήν ακριβώς την ειδοποίηση έλαβε η ομάδα του προέδρου από τους Rolling Stone. Εντωμεταξύ αντιδράσεις για την χρήση των είχαν και οι REM, Neil Young, και Village People

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X