ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Οι «καλύτερες» στιγμές από το debate

«Με εξαίρεση τον Abraham Lincoln, την πιθανή εξαίρεση κανείς δεν έχει κάνει όσο εγώ»

Όλοι θυμόμαστε το χάος που επικράτησε στο πρώτο debate μεταξύ Trump και Biden ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Ήταν ένα «φιάσκο» το οποίο δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αφού κατάφερε να ντροπιάσει και τους δύο υποψηφίους όσο και τις αξίες της δημοκρατίας.
Αυτή την φορά το χάος μετριάστηκε κατά πολύ και μάλλον τα «κλειστά μικρόφωνα» έκαναν την δουλειά τους όπως έπρεπε για να μην μιλάει ο ένας πάνω στον άλλο. Αν και το δεύτερο debate ήταν πολιτισμένο όσο προχωρούσε η τηλεμαχία δεν έλειψαν και οι διαξιφισμοί και επιθέσεις μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Και ναι, ο Trump άφησε για άλλη μια φορά μια χαρακτηριστική ατάκα λέγοντας ότι : «Με εξαίρεση τον Abraham Lincoln, την πιθανή εξαίρεση κανείς δεν έχει κάνει όσο εγώ» για τους Αφροαμερικανούς. Τόνισε ακόμα ότι «Έθεσα υποψηφιότητα εξαιτίας του Barack Obama. Έκανε κακή δουλειά. Αν πίστευα ότι είχε κάνει καλή δουλειά, δεν θα είχα θέσει υποψηφιότητα»

Όπως ήταν φυσικό σε αυτές του τις δηλώσεις απάντησε ο Biden χαρακτηρίζοντας τον Trump ρατσιστή «Ο Abraham Lincoln από εδώ είναι ένας από τους πιο ρατσιστές προέδρους που είχαμε στη σύγχρονη ιστορία. Ρίχνει λάδι σε κάθε ρατσιστική φωτιά».

Και να σε αυτές τις δηλώσεις του Trump ο Biden απάντησε σοβαρά και δεν γέλασε μαζί του δεν σημαίνει ότι δεν το έκανε σε κάποια άλλη στιγμή του debate. Όταν συζητούσαν για το κλίμα λοιπόν ο Trump κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι σκοπεύουν να ξοδέψουν 100 τρις δολάρια κάνοντας τον Biden να γελάσει ειρωνικά. «Δεν έχουν ιδέα από κλίμα. Θέλουν να γκρεμίσουν κτίρια, για να κάνουν πιο μικρά με ακόμη μικρότερα παράθυρα»

Ο Biden απάντησε σε αυτές τις δηλώσεις ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε προηγούμενο σχόλιο του Trump ότι οι ανεμόμυλοι προκαλούν καρκίνο «Ειλικρινά δε ξέρω που τα βρίσκει αυτά τα νούμερα. Κάνε μας τη χάρη! Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες είναι ο κλάδος που αναπτύσσεται ταχύτατα. Και ο Trump νομίζει ότι οι ανεμόμυλοι προκαλούν καρκίνο»

Εκεί που ο Biden γέλασε με την ψυχή του ήταν όταν ο Trump απάντησε τελικά υπογραμμίζοντας ότι όχι μόνο προκαλούν καρκίνο αλλά σκοτώνουν και τα πουλιά «Είμαστε ανεξάρτητοι στην ενέργεια. Δεν χρειαζόμαστε τις άλλες χώρες. Ξέρω περισσότερα από σένα για τον άνεμο (εννοώντας τις ανεμογεννήτριες). Είναι υπερβολικά ακριβός και σκοτώνει τα πουλιά»

Στο τελευταίο debate ο Biden κατάφερε να κάνει και αυτό που ήθελε διακαώς στην προηγούμενη τηλεμαχία. Να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια μέσα από την κάμερα και να τους μιλήσει και το έκανε σε αρκετές περιπτώσεις. «Δεν αφορά τη δική του οικογένεια και τη δική μου. Αφορά τη δική σας οικογένεια και η δική σας οικογένεια υποφέρει» είπε μετά από την συζήτηση που είχαν για τα οικονομικά τους ενώ στην συνέχεια ρώτησε «Πόσοι από εσάς στα σπίτια σας στριφογυρνάτε στο κρεβάτι σας και αναρωτιέστε τι στο καλό θα κάνετε αν αρρωστήσετε;».

Όσον αφορά τον κορωνοϊό ο Trump δήλωσε ότι «Κόλλησα, έμαθα πολλά. Καταπληκτικοί γιατροί, καταπληκτικά νοσοκομεία» ενώ σχολίασε ότι το εμβόλιο πιθανόν να είναι έτοιμο «μέσα σε εβδομάδες… Δεν είναι εγγυημένο όμως»

Από την άλλη το Biden κούνησε την μάσκα του στο Trump λέγοντάς του ότι «Αν απλώς φορούσαμε μάσκες, θα μπορούσαμε να έχουμε σώσει 100.000 ζωές»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση