ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Οι επώνυμοι που θα παρευρεθούν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Aνάμεσα τους ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγο του Καμίλα.

Με αφορμή την παρέλαση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης, αρχηγοί κρατών αλλά και επίσημοι προσκεκλημένοι θα παρευρεθούν στην Ελλάδα την Πέμπτη 25 Μαρτίου.

Θα παρθούν αυστηρά μέτρα ασφάλειας ανάλογα των καλεσμένων με περίπου 4.000 αστυνομικούς να εφαρμόζουν τον αστυνομικό σχεδιασμό ασφαλείας για την παρέλαση.

Αναλυτικά τα μέτρα ασφαλείας:

Κορδέλες, κάγκελα, αστυνομικοί φραγμοί με οχήματα, θα αποτελούν τους τρεις ομόκεντρους κύκλους περιφρούρησης των σημείων ενδιαφέροντος. Έξι drones, δύο ελικόπτερα της αστυνομίας, παρατηρητές και ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, θα επιτηρούν από αέρος τις εκδηλώσεις μνήμης.

Φορτηγάκια με απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων (jammer), θα περιπολούν… σαρώνοντας τα σημεία διέλευσης των επισήμων, παράλληλα με πυροτεχνουργούς και σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών, ενώ "απόρθητα φρούρια" θα μετατραπούν τα ξενοδοχεία διαμονής των επίσημων προσκεκλημένων. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στήνουν ένα "πέπλο" ασφάλειας προκειμένου να μην αμαυρωθούν με κανέναν τρόπο οι εκδηλώσεις εορτασμού, από τη στιγμή μάλιστα που θα τις παρακολουθεί όλη η Υφήλιος.

Από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης θα εξελίσσονται "αποστειρώσεις" διαδρομών διέλευσης των επισήμων, θα γίνονται έγκαιρες απομακρύνσεις ατόμων που προσεγγίζουν χώρους διεξαγωγής παρέλασης και εγκαινίων και θα πραγματοποιούνται έλεγχοι σε κτίρια για άτομα που βρίσκονται σε αυτά χωρίς λόγο. Σημαντικό ρόλο σε επίπεδο πληροφόρησης θα έχουν ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την πρόληψη τυχόν ακτιβιστικών ή τρομοκρατικών ενεργειών, καθώς η όποια τέτοια προσπάθεια θα έχει διεθνή εμβέλεια για το κύρος της χώρας.

Περίπου 3.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν στα μέτρα διεξαγωγής της παρέλασης και 600 στα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης. Πάνοπλοι αστυνομικοί θα συμμετέχουν στις συνοδείες των επίσημων προσκεκλημένων. Καθημερινές συσκέψεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιούνται προκειμένου να οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Το πλέγμα των μέτρων θα έχει ως επίκεντρο την εξέδρα των επισήμων, γύρω από την οποία θα δημιουργηθούν ομόκεντροι κύκλοι από απροσπέλαστα αστυνομικά μπλόκα που θα καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση πολιτών. Εκτός από την φυσικά παρουσία των αστυνομικών, υπάρχει πρόβλεψη για ένα "ηλεκτρονικό δίχτυ" ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι της παρέλασης:

Παρουσιαστής της παρέλασης θα είναι ο Νίκος Αλιάγας, εκτός απροόπτου. Επίσης, επίσημοι προσκεκλημένοι είναι μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Camilla από τη Μεγάλη Βρετανία και ίσως ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν και η συζύγός του, Βλαντλένα. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό των διοργανωτών, θα πρόκειται για μια συμβολική συνύπαρξη τιμής στις τρεις δυνάμεις που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας με τη νίκη στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827.

Την τηλεοπτική μετάδοση της μεγαλειώδους παρέλασηςθα κάνει ο γνωστός δημοσιογράφος – παρουσιαστής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στο Παρίσι και διαπρέπει σε πολλά επίπεδα, Νίκος Αλιάγας.

Παρέλαση 25η Μαρτίου 2021 - Τι θα δούμε

Οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της Ελλάδας είναι πυρετώδεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η συγκρότηση φάλαγγας ιστορικών τμημάτων που θα προηγηθεί της παρέλασης. Στην κορυφή της θα βρίσκονται τα ιστορικά λάβαρα και οι σημαίες της Επανάστασης, ενώ θα παρελάσουν έφιππα τμήματα με παραδοσιακές πολεμικές φορεσιές. Ακόμα, παραδοσιακές στολές θα φορούν και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Σχολής Ευελπίδων.

Μπάντες θα παίζουν τους εθνικούς ύμνους των τεσσάρων χωρών, την ώρα που ελληνικά μαχητικά θα «σκίζουν» τον ουρανό μαζί με τέσσερα αμερικανικά F-16 και τέσσερα γαλλικά Rafale. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να πετάξουν και F-15 της Σαουδικής Αραβίας, μιας που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας για ασκήσεις.

Μία ακόμα έκπληξη της παρέλασης θα είναι η πτήση ενός θρύλου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για ένα ελληνικό αεροσκάφος Spitfire, που ανακατασκευάστηκε στη Αγγλία και θα έρθει στην Ελλάδα εκτός απροόπτου στις 23 με 24 του μηνός.

Παράλληλα, την παραμονή και ανήμερα της εθνικής επετείου αναμένονται και άλλες συμβολικές δράσεις.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X