ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Αυτά είναι τα μέτρα για το Πάσχα

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

newsroom must

Σε τρίτο καθολικό lockdown εισέρχεται η Κύπρος, όπως αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του ιού στην κοινότητα, ωστόσο ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε εξαιρέσεις για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο μόνο για την Αναστάσιμη Ακολουθία επιτρέπεται η παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο των ιερών ναών, τηρουμένου του μέτρου αποστασιοποίησης και του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει για τη λειτουργία των εκκλησιών και νοουμένου ότι θα γίνουν διαρρυθμίσεις για να παρευρίσκονται καθήμενοι οι πιστοί. Στο εσωτερικό των ναών, επιτρέπεται μόνο για το Μεγάλο Σάββατο η παρουσία μέχρι 50 ατόμων, στη βάση του πρωτοκόλλου. Όλες τις υπόλοιπες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, απαγορεύεται η παρουσία πιστών στους χώρους θρησκευτικής λατρείας είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο.

Επίσης, για διευκόλυνση της συμμετοχής των πιστών στην Αναστάσιμη Ακολουθία, αντί στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, η απαγόρευση μετακίνησης θα αρχίσει στη 1 τα ξημερώματα (Μεγάλο Σάββατο προς Κυριακή του Πάσχα). Όλες τις υπόλοιπες μέρες, η απαγόρευση μετακίνησης παραμένει ως έχει (9 το βράδυ).

Τέλος για την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου), πέραν των μόνιμα διαμενόντων, επιτρέπεται η παρουσία σε οικίες ατόμων νοουμένου ότι προέρχονται μόνο από δύο οικογένειες και νοουμένου ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων στην οικία δεν υπερβαίνει τα 10 πρόσωπα, περιλαμβανομένων και των ανήλικων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση