ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οδηγός οργάνωσης: Πως να προετοιμάσουμε τη σχολική τσάντα του παιδιού μας

Μία διαδικασία για να σας φέρει πιο κοντά με το παιδί σας.

Μαρία Καραμάνου

Η σχολική τσάντα δεν μεταφέρει απλά βιβλία, τετράδια και γραφική ύλη. Αποτελεί το κυριότερο "εργαλείο" για μια επιτυχημένη νέα σχολική χρονιά, αφού αντικατοπτρίζει ταχτοποιημένα τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των παιδιών. Πέρα από τη λειτουργικότητά της, η επιλογή της σχολικής τσάντας απαιτεί προσοχή και έρευνα. Σε αυτό τον τομέα, υπάρχουν αρκετά πρωτότυπα σχέδια και συλλογές, συμπεριλαμβανομένων κασετίνων, στυλό, και γραφική ύλη, που καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών για την επιστροφή στο σχολείο.

Παρότι μια τσάντα μπορεί να είναι όμορφη, μπορεί επίσης να γίνει σε λίγα δευτερόλεπτα ένας αχανής χώρος όπου το παιδί δυσκολεύεται να βρει οτιδήποτε, ακόμη και ένα μολύβι. Αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το παιδί σας, αλλά είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Μια οργανωμένη σχολική τσάντα είναι μια καθημερινή εικόνα στο σχολείο. Όμως, δεν υπάρχει λόγος για φόβο ή άγχος. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να βρούμε λύσεις για να οργανώσουμε αποτελεσματικά μια σχολική τσάντα.

Η κατάλληλη επιλογή της σχολικής τσάντας

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα είναι η σωστή επιλογή της κατάλληλης σχολικής τσάντας. Πέρα από τον σχεδιασμό, το χρώμα και την ενδεχόμενη προτίμηση του παιδιού σας, πρέπει να λάβετε υπόψη τους χώρους της τσάντας. Είναι αναγκαίο να επιλέξετε μια τσάντα με ευρύχωρο εσωτερικό, πολλαπλές θήκες και αρκετό αποθηκευτικό χώρο, παράλληλα με άνετους ιμάντες και πλάτη που αερίζεται.

Οργανώνοντας βιβλία και τετράδια

Η διαδικασία τακτοποίησης αρχίζει με τα μεγαλύτερα και πιο βαριά αντικείμενα που πρέπει να χωρέσει η σχολική τσάντα, δηλαδή τα βιβλία και τα τετράδια. Αυτά θα πρέπει να τοποθετηθούν με σειρά στον μεγαλύτερο χώρο της τσάντας. Για να είναι εύκολη η πρόσβαση στα αντικείμενα, είναι καλό να τα τοποθετήσετε ανά μάθημα. Έτσι, το παιδί δεν θα χρειαστεί να ψάχνει για παράδειγμα το τετράδιο μαθηματικών για πολύ ώρα, καθώς θα είναι τακτοποιημένο μπροστά και εύκολα προσβάσιμο. 

Γραφική ύλη και εργαλεία

Αναφερόμαστε σε όλα εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία μάθησης, από μολύβια και στυλό έως γόμες και ξύστρες, που δεν μπορεί να λείπουν από μια σχολική τσάντα. Σε αυτό το σημείο, είναι κρίσιμο να έχετε επιλέξει μια καλή κασετίνα. Αν και είναι πιθανό ένα παιδί να αποφασίσει να βάλει τα εργαλεία του χωρίς κασετίνα, αυτό δεν συνιστάται. Φανταστείτε το παιδί να αναζητά ένα συγκεκριμένο στυλό ή γόμα και να βρίσκεται ανάμεσα σε μια ανακατεμένη μάζα αντικειμένων. Συνεπώς, συνίσταται να επιλέξετε μια κασετίνα που να είναι οργανωμένη. Θα μπορούσατε ακόμα και να επιλέξετε δύο κασετίνες. Μια για μολύβια, γόμες και ξύστρες, και μια άλλη για στυλό, μαρκαδόρους και ξυλομπογιές. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε επίσης τον κίνδυνο διαρροής μελανιού.

Τεχνολογικές συσκευές - Tablet και laptop

Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού, η πρακτική του να παίρνει ένα παιδί μαζί του tablet ή laptop στο σχολείο έχει γίνει συνηθισμένη. Συνεπώς, μια σχολική τσάντα πρέπει να είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει αυτές τις ακριβές τεχνολογικές συσκευές με ασφάλεια. Είναι καλό να υπάρχει μια ειδική θήκη προστασίας για αυτές, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφαλής μεταφορά τους από και προς το σπίτι.

Φαγητό και δοχεία

Ανεξίτηλο κομμάτι της σχολικής τσάντας είναι το φαγητό. Το κολατσιό είναι αναπόσπαστο, και είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι εκεί. Όταν ετοιμάσεις το γεύμα του παιδιού, βεβαιώσου ότι είναι σωστά τυλιγμένο και τοποθετημένο σε εύκολα προσβάσιμη τσέπη της τσάντας. Έτσι, όταν πεινάσει, θα μπορεί να το βρει αμέσως χωρίς να αναγκαστεί να αδειάσει την μισή τσάντα για να το βρει. Το παγούρι του νερού είναι εξίσου σημαντικό, οπότε βεβαιώσου ότι έχει νερό μέσα και το τοποθετείς στην ειδική θήκη της τσάντας. Μην παραλείπεις την ανάγκη για καλή ενυδάτωση, ιδίως για ένα παιδί

Οργανώνοντας μαζί την τσάντα

Δώστε στο παιδί σας τον ρόλο που του αξίζει στην οργάνωση της σχολικής του τσάντας. Κάντε αυτή τη διαδικασία μια συνεργασία. Καθορίστε μια σταθερή ώρα κάθε μέρα, μια στιγμή όπου μαζί θα ετοιμάζετε την τσάντα για την επόμενη ημέρα. Προσπαθήστε να το κάνετε αυτό μια διασκεδαστική δραστηριότητα που θα ενώνει και τους δυο σας. Με τη συμμετοχή του στη διαδικασία, το παιδί θα αποκτήσει πολύτιμες ικανότητες οργάνωσης και προγραμματισμού, ενώ ταυτόχρονα θα νιώσει χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι συνέβαλε στη διαμόρφωση της δικής του τσάντας.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS