ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ο Zuckerberg επικρίνει το Twitter και εναντιώνεται στις προθέσεις του Trump

«Δεν θα γίνουμε ο κριτής της αλήθειας» λέει ο Zuckerberg την ώρα που ο Trump ετοιμάζεται να υπογράψει διάταγμα αναθεώρησης της νομοθεσίας που προστατεύει τα social media

Όπως μάλλον γνωρίζετε, ο Donald Trump κατηγόρησε την Τρίτη 26/5 τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την άνευ προηγουμένου κίνηση των διαχειριστών του να επισημάνουν δύο αναρτήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ ως παραπλανητικές και έπειτα, ο ίδιος απείλησε να κλείσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους κατηγόρησε ότι φιμώνουν τις συντηρητικες φωνές, έπειτα από διαμάχη που είχε με το Twitter.

Λίγες μέρες μετά το συμβάν, ο Αμερικαός πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει την αναθεώρηση της νομοθεσίας που προστατεύει το Twitter, το Facebook και το Alphabet της Google από οποιαδήποτε ευθύνη σχετική με το περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες τους, σύμφωνα με το προσχέδιο του προεδρικού διατάγματος και μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Το διάταγμα θα ζητεί από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) να προτείνει τροποποιήσεις και διευκρινίσεις για άρθρα της νομοθεσίας που σε μεγάλο βαθμό προστατεύει τις διαδικτυακές πλατφόρμες από νομικές επιπτώσεις για τις αναρτήσεις των χρηστών τους. Εφόσον γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία, οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με περισσότερες αγωγές. Επίσης θα ζητείται από την FCC να εξετάσει αν οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιούν παραπλανητικές πολιτικές για να ρυθμίζουν το περιεχόμενό τους και αν αυτές οι πολιτικές συνάδουν με τους όρους χρήσης τους. Στο προσχέδιο του διατάγματος αναφέρεται επίσης ότι η υπηρεσία Ψηφιακής Στρατηγικής του Λευκού Οίκου θα επαναφέρει ένα εργαλείο το οποίο θα βοηθά τους πολίτες να καταγγέλλουν περιπτώσεις διαδικτυακής λογοκρισίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν. Σε συνέντευξή του στο Fox News ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook Mark Zuckerberg δήλωσε ότι η λογοκρισία μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης δεν θα ήταν “ η σωστή αντίδραση” για μια κυβέρνηση που ανησυχεί για τη λογοκρισία. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε: «Πρέπει να καταλάβω τι θέλουν να κάνουν, αλλά γενικά πιστεύω ότι μια κυβέρνηση να επιλέξει να λογοκρίνει μια πλατφόρμα επειδή ανησυχεί για τη λογοκρισία, δεν μου φαντάζει και η πιο σωστή αντίδραση» και πρόσθεσε «Εχουμε διαφορετική πολιτική από το Twitter. Οι ιδιωτικές εταιρείες και ειδικά οι εταιρείες πλατφόρμας, δεν πρέπει να είναι σε θέση να το κάνουν αυτό. Δεν θα γίνουμε ο κριτής της αλήθειας».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fox News (@foxnews) on

Από την πλευρά της πάντως, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) εκτίμησε ότι η Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος περιορίζει τις ενέργειες του Αμερικανού προέδρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση