ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

O Trudeau χρειάστηκε 21 δευτερόλεπτα για να σχολιάσει τον Trump και... ήταν epic!

Η αμήχανη στιγμή του πρωθυπουργού του Καναδά

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη στάση που τηρεί ο Donald Trump απέναντι στους αντιρατσιστές διαδηλωτές, ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau έμεινε σιωπηλός επί 20 δευτερόλεπτα… προτού να δηλώσει ότι οι Καναδοί παρακολουθούν «με φρίκη» την κατάσταση στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του Τύπου, ένας δημοσιογράφος ζήτησε από τον Καναδό πρωθυπουργό να σχολιάσει την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα στείλει τον στρατό να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές. Τον κάλεσε επίσης να κάνει μια δήλωση για τα δακρυγόνα που έπεσαν στην Ουάσινγκτον ώστε να μπορέσει ο Trump να φύγει από τον Λευκό Οίκο για να πάει να φωτογραφηθεί σε μια εκκλησία.

Ο δημοσιογράφος επέμεινε, ρωτώντας τον Trudeau για ποιον λόγο αρνείται συστηματικά να σχολιάσει τις ενέργειες του Trump, με τον οποίο διατηρεί μια δύσκολη σχέση, και τι μήνυμα πιστεύει ότι στέλνει αυτή η στάση του στους Καναδούς.

Ο Trudeau, που συνήθως απαντά αμέσως και ευθέως στους δημοσιογράφους, αυτή τη φορά χρειάστηκε πάνω από 20 δευτερόλεπτα για να μιλήσει.

«Παρακολουθούμε με φρίκη και κατάπληξη ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ», είπε τελικά, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν μιλούσε για τις ταραχές μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd κατά τη σύλληψή του από τέσσερις αστυνομικούς στη Μινεάπολη. «Είναι μια στιγμή που οι άνθρωποι ενώνονται. Είναι η ώρα να ακούσουμε, να μάθουμε ποιες είναι οι αδικίες που συνεχίζονται εδώ και χρόνια, εδώ και δεκαετίες, παρά την πρόοδο», συνέχισε, χωρίς να αναφέρει καθόλου το όνομα του Τραμπ.

Όπως κάνει σχεδόν καθημερινά, ο Trudeau επανέλαβε επίσης ότι και στη χώρα του θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για να αντιμετωπιστεί ο ρατσισμός. Ζήτησε επίσης να μην συγκρίνουν οι πολίτες την κατάσταση στον Καναδά με τις ΗΠΑ και να μη λένε απλώς ότι «α, εδώ είμαστε πολύ καλύτερα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X